Sidan innehåller annonslänkar

Liggunderlag

När det väl är dags för att krypa till kojs och vila ut efter en lång dags vandring är det skönt att ha en bra sovplats. Sovplatsen för en vandrare består ofta av någon typ av underlag och en sovsäck. Hur dessa ser ut varierar väldigt beroende på när på året man vandrar och hur man har sin lägerplats. Kraven varierar också mellan olika vandrare. Vilka krav har du och vilken bekvämlighet kräver du?

Liggunderlag

Som underlag när du sover ute är det vanligtvis liggunderlag som gäller. Att släpa en traditionell luftmadrass med ut på vandringen är inte att rekommendera. Dessa är väldigt tunga att bära på. Ett vanligt liggunderlag är lätt att bära med sig och ofta relativt billigt att köpa, om du kan tänka dig att använda den mest enkla varianten. Men det finns också mer avancerade varianter. Dessa är designade för att ex hålla värmen bättre eller är uppblåsbara för bättre bekvämlighet.

Beroende lite på vilket underlag du sover på och hur stora krav du har på bekvämlighet är olika alternativ lämpliga. Då det finns massor att säga om bara detta ämne (ja vi gillar att nörda in oss :)) och då vi fått många frågor har vi själv samlat all bra information om liggunderlag på en separat sida. Så vill du veta mer om liggunderlag rekommenderar vi dig att besöka Liggunderlagsguiden.se

På Liggunderlagsguiden.se kan du läsa om olika typer av liggunderlag. Där finns även en guide till hur du bäst väljer vad som passar dig. Oftast börjar nog vandrare att använda vanliga traditionella liggunderlag. De fyller absolut sin funktion. Men ju mer bekväm en blir så är det många som byter över till uppblåsbara liggunderlag.

Här kan du hitta liggunderlag för dig

Läs mer om liggunderlag på Liggunderlagsguiden.se

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *