Press

Behöver du hjälp med info ang vandring i media? Vi hjälper gärna till.
Här nedan kan du se var och när vi synts i media tidigare. Klicka på länkarna och läs artiklarna.

Dagens Nyheter

I maj 2019 gjorde vi en intervju med Thomas Lerner från DN Insidan. Vi pratade om varför vi vandrar och vad det ger oss. Vi pratade goa vandringsminnen och vad det är vi tycker är så bra. Vi hade en härlig pratstund med Thomas och vi kunde snabbt återigen konstatera att vandring är en spcial grej för oss. Vi älskar att vandra med andra.  

Läs hela artikeln på DN (betalartikel)
Här kan du läsa en utskriven version

Friluftsliv 

I nummer 2 2018 av tidningen Friluftsliv gick det att läsa om vår utbildnignsserie Säker Vandring. Frilufsliv är medlemstidningen i Friluftsfrämjandet och tidningen går ut till alla medlemmar. Men du kan även nå tidningen digitalt om du är intresserad. 

I andra numret 2018 tipsade de alltså om vår utibldningsserie som vi då släpte och hade jobbat mycket med under 2018. Dena serie är lika aktuell idag och går att läsa och se här på vandringsguiden.se eller så kan du se alla filmer på vår Youtube-kanal som du mer än gärna får prenumurera på

Läs Friluftsliv digitalt

Aftonbladet

Den 9 mars 2018 publicerade Aftonbladet sin artikel Bästa tipsen för din vandringsresa och vandringsguiden.se var med som en av tre experter.

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet har en gedigen sida om att vandra i fjällen. Under inspiration delar de vår serie om Säker vandring som en del av ett bra material att förbereda sig inför vandringen. 

Dagens arbete

Dagens arbete skriver 24 mars 2017 en artikel om att uppleva naturen på nära håll och intervjuar John Holm, pappers­arbetaren som sadlat om till vildmarksguide. De länkar till oss på vandringsguiden som en av tre bra sajter (tillsammans med Friluftsfrämjandet och Svenska Turistföreningen) för att hitta information om friluftsliv.

Expressen – Allt om resor

Expressens – Allt om resor gör 13 maj 2016 en lista med de 10 bästa gratistipsen i Sverige på semestern och har vandring och vandringsguiden.se med som en av punkterna.

Kommunalarbetaren

Kommunalarbetaren publicerar den 6 maj 2016 en lista på 25 tips för gratis semester och länkar till oss för tips om vandring!

SVT

SVT.se skriver den 19/2 2015 en artikel på temat Så fjällvandrar du i sommar och länkar till oss på vandringsguiden.se.

Bättre liv

I magasinet Bättre Liv oktobernummer 2014 finns ett helt uppslag om Emma och Jenny från vandringsguiden. Läs på s. 4-5 artikeln Frihet – så får du ut mer av friluftslivet.

Lokaltidningen

Lokaltidningen intervjuade vandringsguidens Jenny Larsson. Läs artikeln vandring erbjuder både avkoppling och utmaning  från 8 oktober 2014.

Land.se

Land.se har skrivit om vandring vid flera tillfällen och tipsar sina läsare om att läsa mer om vandringsleder här hos oss på Vandringsguiden.se

Järnaviks camping

Järnaviks camping tipsar om Blekingeleden som en av aktiviteterna i närheten och rekommenderar oss på vandringsguiden.se för att läsa mer.