Vi på Vandringsguiden får löpande frågor skickade till oss och då vi tänker att det kan finnas fler som kan ha glädje av svaren publicerar vi frågorna och svaren här så att andra kan ta del av informationen! Denna gång var det Madeleine som undrade om vi kunde tipsa om någon prisvärd skaljacka för ca 1000-lappen. 

Hej Vandringsguiden.se !

Jag tänker mig ut och vandra på ett par kortare turer i sommar för första gången! Håller på att införskaffa lite bra att hasaker! Nu behöver jag främst en vettig skaljacka. Kruxet är att ekonomin inte är så god efter 1,5 års föräldraledighet. Jag tänker mig därför någon runt 1000-lappen. Ser att ni testat några olika. Tänker kanske att Gneis skaljacka Sahara verkar vara en prisvärd skaljacka för 1000-lappen? Lätt att packa ner i ryggan. Finns det fler alternativ att rekommendera i den prisklassen?

Vänliga hälsningar Madeleine

Hej Madeleine!

I den prisklassen vill jag absolut rekommendera Gneis skaljacka! Gneis Sahara är en mycket prisvärd skaljacka för 1000-lappen! Men min upplevelse var att åtminstone byxorna var åt det lilla hållet så jag tipsar om att fundera över att välja en storlek större än normalt.

Läs vårt test av Gneis Sahara skaljacka + skalbyxor

gneis sahara

Annars vill jag också tipsa om Stadiums skaljackor Everest, prisvärda men inte lika smidiga som Gneis. Och om du framför allt tänker dig sommaranvändning vill jag ytterligare rekommendera Gneis Sahara då den är otroligt lätt och smidig! Har du fler funderingar får du mer än gärna höra av dig igen!

/Emma

gneis sahara