Visit Sweden har släppt en snygg kampanj för att göra reklam för Sverige och vår Allemansrätt. Mycket snyggt tycker vi!

”Sweden on Airbnb”

Som första land har man listat hela Sverige på Airbnb och visar att du är välkommen att sova gratis i princip överallt i vår vackra natur. De marknadsför vår värdefulla allemansrätt (eller freedom to roam som jag nu lärt mig att man kan säga på engelska). På sidan har det lagts upp 9 platser som du får övernatta på gratis. Ett exempel är vid Rönne å i Skåne där jag själv slagit läger vid flera tillfällen. Ett bra exempel på vacker svensk natur.

Vi som bor i Sverige tar nog ofta Allemansrätten för givet och värdesätter inte den unika friheten som vi faktiskt har. Allemansrätten är ju en av anledningarna till att det är väldigt enkelt att vandra och njuta av vår natur i Sverige. Men när jag ser filmen som Visit Sweden har gjort kan jag inte hjälpa att vara stolt och känna mig lyckligt lottad. Så ut i helgen och nyttja vår vackra rättighet.

Heja Sverige och Allemansrätten!

Se kampanjsidan på: https://sweden.withairbnb.com/