Matlagning

Matlagning på vandring är en stor del av upplevelsen. Här tipsar vi om bästa friluftsköken, hur du lagar mat i tältet, hur du själv kan torka din mat och vilka frystorkade rätter som är värda att lägga pengar på! Kan jag dricka vattnet i fjällbäckarna eller hur gör jag för att rena vattnet på vandringen?

  • Laga mat i tältetLaga mat i tältetNågra små tips när du tänker att du vill laga mat i tältet. Oftast är ju matlagningen ute en av höjdpunkterna på turen men ibland kan väder och kanske mygg göra att man allra helst vill krypa in i tältet som skydd när man lagar mat.
  • VattenVattenKan man dricka vattnet i bäcken? Hur vet jag att vattnet är ok att dricka? Här kommer lite bra info att tänka på gällande dricksvatten på vandringen.
  • StormkökStormkökFinns många olika typer av kök du kan ha med dig ut på vandringen. Men vad är skillnaden på dem?
  • Frystorkad matFrystorkad matFör längre vandringar kan torkad eller frystorkad mat vara att föredra. Det finns många olika märken men du kan även göra själv. Läs mer om torkad mat.
  • Matlagning på vandringMatlagning på vandringBeroende på vilken typ av vandring man gör har man olika krav på mat. Det är viktigt att man har med sig tillräckligt med mat och dryck då man gör av med mycket energi när man vandrar. Läs våra tips om matlagning på vandring.