Matlagning

Matlagning på vandring är en stor del av upplevelsen. Här tipsar vi om bästa friluftsköken, hur du lagar mat i tältet, hur du själv kan torka din mat och vilka frystorkade rätter som är värda att lägga pengar på! Kan jag dricka vattnet i fjällbäckarna eller hur gör jag för att rena vattnet på vandringen?

Laga mat i tält

Laga mat i tältet

Några små tips när du tänker att du vill laga mat i tältet. Oftast är ju matlagningen ute en av höjdpunkterna på turen men ibland kan väder och kanske mygg göra att man allra helst vill krypa in i tältet som skydd när man lagar mat.

Torka mat inför vandringen

Det är smidigt att ha med sig torkad mat med sig på vandringen. Lättare att bära med sig! Här beskriver vi hur du torkar din egna mat inför vandringen.

Vatten

Kan man dricka vattnet i bäcken? Hur vet jag att vattnet är ok att dricka? Här kommer lite bra info att tänka på gällande dricksvatten på vandringen.

Kök

Finns många olika typer av kök du kan ha med dig ut på vandringen. Men vad är skillnaden på dem?

torka mat

Frystorkad mat

För längre vandringar kan torkad eller frystorkad mat vara att föredra. Det finns många olika märken men du kan även göra själv. Läs mer om torkad mat.

Matlagning på vandring

Beroende på vilken typ av vandring man gör har man olika krav på mat. Det är viktigt att man har med sig tillräckligt med mat och dryck då man gör av med mycket energi när man vandrar. Läs våra tips om matlagning på vandring.

 

Kommentera - Vad tycker du

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *