Läste en intressant artikel i Ny teknik om ny teknik från forskning i Tyskland. De har tagit fram en möjlighet att ha kompassen runt midjan. Man ska inte längre behöva titta på kompassen eller ta upp den ur fickan. Man skall inte heller behöva höra instruktioner från en ev gps som idag ofta läser upp vart du ska. Utan denna nya kompass bär du runt midjan och den vibrerar åt det håll du skall gå!

Kanske inte så att jag just nu har ett jätte behov av detta själv när jag är ute och vandrar utan jag tycker det är helt ok att ta upp min kompass och karta ur benfickan. Men jag tycker det är intressant att följa var den nya tekniken är påväg. I framtiden har vi kanske inbyggd kompass i ryggsäckens midjebälte?

Att tänka på med all ny teknik när man är ute i vildmarken är dock att man inte alltid kan förlita sig på modern teknik som är i behov av batteri eller ström. Vet att vi fick den frågan även när gps:erna började komma och man kunde få karta och kompass i ett i sin handgps. Mitt råd är att alltid ha med ett manuellt alternativ som aldrig slutar att fungera! Det är farligt att förlita sig på att endast ha kartan i gps:en. Vad gör du om den dör eller batteriet tar slut? Det är alltid bra att kunna läsa karta och kompass på gamla hedrliga sättet. Är du osäker på hur man gör? Läs gärna vår info om hur du läser karta och kompass

Men jag tycker ändå det är spännande med ny teknik och den nya utveckligen skulle kunna göra det möjligt för personer som kanske inte kan läsa eller se en karta att kunna navigera. Det är häftigt!

Läs artiklen på Ny tekniks hemsida

 

Kompass på vandring runt midjan