Källa: icebug.com/icebugx

Källa: icebug.com/icebugx

Icebug Xperience är ett tredagarsevent på Sveriges underbara västkust! Upplev Bohuslän från en annan sida och utmana dig själv i ett unikt tredagars trail running- och vandringsevent! Racet går på fina vandringsleder i Bohuslän, framför allt längs Soteleden men en del av sträckan går också längs Kuststigen.

Det unika i detta race är att det inte bara är den fysiska utmaningen i att springa eller vandra 75km på tre dagar som är i fokus. I eventet Icebug Xperience är det istället den totala upplevelsen i kombinationen god mat och övernattning tillsammans med 75km vandring eller löpning som är det viktiga. Loppet är uppdelat i tre etapper, första etappen är 23km med 404m stigning, andra etappen 29km med 571m stigning och tredje etappen 21km med 430m stigning.

Jag har själv varit intresserad av att delta i Icebug Xperience och då framför allt för att det är ett arrangemang som står ut lite, som inte är som det där klassiska vårruset. Jag gillar när det är lite mer utmaning och framförallt gillar jag när det är lite mer friluftsaktigt. Alltså lite mer terräng. Lite mer grus, rötter och klippor istället för asfalt, övergångsställen och raka vägar. Det som hindrat mig hittills är framför allt två graviditeter på tre år med allt vad det innebär som påverkan på kroppen. Men det har ju inte direkt minskat min längtan efter utmanande äventyr och jag klurar fortfarande på årets event! Blir det inte i år så blir det 2017!

Källa: icebug.com/icebugx

Källa: icebug.com/icebugx

Nu är nog mina barn fortfarande lite för små för att kunna delta men jag gillar att Icebug Xperience hittat en form där hela familjen kan hänga på. Att barnen får prova på Friluftsfrämjandets aktiviteter i Kidz Camp medan någon springer/vandrar och att medföljande också får resten av upplevelsen i härligt boende och god mat. Och att det går att göra en Hangaroundanmälan och dessutom boka boende tillsammans ger ju känslan av att det är en resa och en upplevelse man köper, inte bara en start till ett lopp.

Vill du köpa skor till loppet hittar du Icebugs terrängskor hos Outnorth, för det verkar visst som att det är sådana en behöver till Icebug Xperience! 😉 🙂

Läs mer om Icebug Xperience.