Vi som är ute mycket och vandrar eller på annat sätt är aktiva utomhus kan nog alla intyga om att vi mår bra av att vara ute. Det är hälsosamt med frisk luft brukar man säga. Jag tycker själv jag mår bra av att vara ute. Det är bra både för kropp och själ. Jag brukar säga att vandra är mitt sätt att meditera och ta hand om min kropp.

Idag läste jag en intressant artikel i Sydsvenskan om ett antal forskare som letar efter svaret varför ”lite sol förlänger livet” I artikeln berättas det om att människor som solar lever längre. Varför är forskarna idag inte helt på det klara om. Men att lagom mycket sol är bra är de flera som intygar. Mycket media handlar idag om hur farligt det är att vara ute i solen. Att man kan få cancer etc. Men enligt artikeln menar forskarna att det är ännu farligare att inte alls vara ute. Att sola måttligt är bra för dig.

Härligt tycker vi som främjar och länge jobbat för att inspirera andra att vara ute mer. Så nu när det dessutom är sommarsäsong, passa på att komma ut och ladda lite sol och D-vitamin. Passa på att ta det där dagsvandringen som du länge tänkt att ni skulle prova eller åk ut i naturen och sitt och njuta av det vackra.

Det är många idag som tyvärr inte kommer ut tillräckligt för att få tillräckligt med sol och vi hoppas vi kan inspirera fler att komma ut. Så hitta en vandringsled nära dig och ge dig ut!

Vi önskar er en härlig tid i solen!
Men kom ihåg att smörja er om ni skall vara ute mycket! :0)

Läs artikeln om att ”sol förlänger livet” på Sydsvenskans hemsida