Vandringsguiden presenterar löpande intervjuer med intressanta friluftsprofiler och vandrare som kan inspirera andra. Målet med serien är att just inspirera och berätta om vandring och friluftsliv. I detta inlägg i serien om friluftsprofiler träffar vi Sofie Persson som är vandraren som älskar att vara ute i skog och natur, egentligen i alla dess former och under alla årets skiftande årstider. Nu ligger fokuset mer i att göra friluftslivet tillsammans med man och barn med allt vad den utmaningen innebär! Sofie är också den som slår oss alla med sin omtänksamhet och som alltid ser till att ge allt och imponerar med att satsa fullt ut på det hon ger sig in på! 

Namn: Sofie Persson
Utbildning: Civilingenjör i DatateknikIMG_8946
Friluftsmeriter: Har varit aktiv i Friluftsfrämjandet från när jag började Mulle när jag var fem till för några år sen, både som deltagare och ledare. Även nu när engagemanget i Friluftsfrämjandet är lägre så gillar jag att vara ute i skog och mark – vandra, paddla, cykla, springa, åka skidor både på längden och alpint – även om upplägget blir lite annorlunda sen barnen kom.
Senaste vandring/resa: Dagsvandring ner för ett berg på Filippinerna. Efter att vi åkt motorcykel upp för att besöka en riktigt liten bergsby vandrade vi nerför berget längs små och slingriga stigar i ordentlig hetta och i otroligt vacker natur.
Största vandringsminne: Min första fjälltur som gick till Grövelsjön i tidiga tonår.
Varför vandrar du? Man får en naturupplevelse samtidigt som man rör på sig. Ett billigt sätt att transportera sig och man kommer så nära naturen och blir lugn i sinnet. Lägger man bara upp rutten bra så finns det inget att stressa över under tiden man är ute och vandrar. När man är ute och går/vandrar finns också en möjlighet att prata med varandra på ett sätt som sällan blir av när man har en massa annat för sig.
Vad har du i topplocket? Kniven, ficklampan samt en vattentät påse med tändstickor, mobiltelefon och nycklar. Och ibland nåt litet som färdkost.
Vad brukar din packning väga? Det beror ju på hur långt man ska gå och i vilket tempo men 20-25 kg kanske.
Ditt bästa tips för packningen? Packpåsar! Jag älskar att sortera in sakerna i olika påsar så att det är lätt att hitta i väskan istället för att allt ligger huller om buller.
Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? Stormkök
Kängor eller stövlar? Kängor!
Fjäll eller skog? Skog!
Tält eller vindskydd? Vindskydd
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? Hmm… min allra skönaste säck är dun så jag får väl säga det.