Har du en längtan till fjälls och höga toppar? Det har vi också. 

Vi hade hunnit göra lite lösa planer på att sommaren 2020 var sommaren då vi skulle bestiga Kebnekaise (igen, fast tillsammans den här gången). Men förutsättningarna ändrades. Och då får vi också göra det. #viställerinteinviställerom är ju en hashtag som flitigt använts denna konstiga vår och inget ont som inte också för något gott med sig. Denna vår har onekligen plockat fram kreativiteten hos oss alla. 

Därför föddes idén om att göra en #hemester-version av att bestiga Kebnekaise. Att helt enkelt välja ut den backe vi har närmast oss och bestiga Kebnekaises höjdmeter i hemmabacken. Otur för oss att vi bor i tämligen platta Skåne och att vår närmsta hemmabacke bjuder på endast 19 höjdmeter. Tur för oss att vi har en envishet och ett pannben som få. 

Den 14/6 kommer vi alltså genomföra en toppbestigning av Kebnekaise. Här hemma. I vår egen region. Vi kör igång #kebhemma ! 

Vi vill också bjuda in dig till att hänga med på den här utmaningen! Bestig ditt Kebnekaise, i din hemmabacke. Registrera ditt #kebhemma hos oss på vandringsguiden.se.
Vi vill utmana er att göra en toppbestigning och ett hemmaäventyr i ditt närområde. 

Go tur! 

/Emma och Jenny

PLANERING PÅ G

Just nu håller vi på att planera äventyret för full. Hur gör vi på bästa sätt för att genomföra detta hemmaäventyr och vad behöver vi ha med oss i packningen. Egentligen precis som en behöver göra för en vanlig bestigning. Dock annorlunda på många olika sätt. Men hela konceptet är inte helt färdigplanerat men till den 14/6 lovar vi att vi är klara…. En fundering vi har är på vilken sida av backen vi skall göra bestigningen. Den  lite flackare eller den lite brantare. I veckan testade vi backen och fundera och testade lite…

Haka på du med!

Blir du sugen att göra ett eget Kebhemma-projekt? – Häng med. Vi hoppas fler än vi kan skapa spännande och roliga näräventyr och bestiga berg och kullar runt om i Sverige. Läs mer om vår inbjudan att skapa ditt Kebhemma

kebhemma