2020 är året då fler hittar ut. Vilket vi är glada för, även om så klart omständigheterna hade kunde vara roligare. Det är många som vill spendera mer tid ute och det har kommit många rapporter om att det nästan är kaos ute i de mest populära naturområdena. Men det finns mängder av vacker natur i vårt land och nu är det perfekt tid att hitta nya favoritställen och guldkorn.

Men det är inte alltid lätt att hitta vart det finns bra vandringsleder eller bra ställen för den där picknicken som ni planerar för. Infon hos kommuner, länsstyrelser och andra organisationer är inte alltid så bra och det är ofta svårt att hitta en samlad bild. Men idag är vi glada att kunna tipsa Länstyrelsen Skåne har gjort en satsning som är snygg tycker vi. 

Länstyrelsen Skåne har gjort det riktigt snygg där de på sin hemsida gjort informationen väldigt lättillgänglig. Du kan både söka upp en massa bra info men också få en snygg lista över alla naturreservat ex där du kan klicka i vilka du besökt. DE uppmanar dessutom att utmana en vän. Vem har besökt flest naturreservat innan sommaren är över? Du eller din mamma, syster eller kompis?

Sök upp ett naturområde i Skåne

På Länstyrelsens hemsida kan du söka upp ett område som kan passa dig. Du kan med hjälp av filter fylla i vilka kriterier du ösnkar och kan på så sätt få upp ett område som kan passa för ditt nästa näräventyr.

Kolla in sökfunktionen

Klicka i vilka områden du besökt

Använd Länsstyrelsens checklista för att klicka för vilka områden du redan besökt. Sen kan du med hjälp av listan bli inspirerad till att besöka fler nya ställen under sommaren. 

Kolla in checklistan

Besök Länsstyrelsens hemsida om Friluftsliv

Vi är så glada att se denna typ av satsningar och att det läggs energi och tid på att samla infon om friluftsområden mm på ett bra sätt. Vi har stött på mängder av dåliga exempel på hur kommuner och länsstyrelser hanterar info som gör att det bli jätte svårt för invånare att hitta bra info. Men nu vill vi dela ut en eloge till Skåne. Bra gjort! Finns kanske säkert fler som gjort liknande men denna gång passar vi på att lyfta fram Skåne för det är området där vi själv bor. Vi hoppas sedan kunna tipsa om föer regioner. 

Besök Länstyrelsen Skånes hemsida om friluftsliv