Namn: Alexander Strandell

Utbildning inom friluftsliv?: Höghöjdsproblematik, Första hjälpen/ hjärt- och lugnräddning och utbildad reseledare. En ”riktig” utbildning inom friluftsliv står fortfarande på min checklista! 

Friluftsmeriter:  Bestigit Kebnekaise, Mt. Toubkal (Marocko), Kilimanjaro (Tanzania), Ben Nevis (Skottland), Qurnat as Sawda (Libanon) och vandrat över hela ön Sal, Kap Verde (dock bara 4 mil lång och 1,5 mål bred).

Senaste vandring/resa: Mt. Toubkal, Atlasbergen, Marocko. 

Största vandringsminne: Min första vandringsresa gick till Island och det var där det intresset föddes hos mig. Tidigare har jag varit en storstadsresenär som har checkat av storstäder istället för höga berg och vandringar. Jag reste tillsammans med min inspirerande vän Chris till Island och gjorde en del vandringar upp till de högsta vattenfallen och bara njöt av den fina naturen. 

Varför vandrar du? Enkelheten! Jag älskar att det är så enkelt. Du går, äter och sover. Du får tid till reflektion och under dina vandringsdagar behöver du ofta inte tänka på allt som oftast tar upp vår tid i den stressiga vardagen. Man uppskattar allt på ett annat sätt och man lägger märke till allt i sin omgivning. Vanligtvis swishar allting förbi utan att man kanske lägger märke till det men under en vandring känns det som att man ser allt! Plus att man nästan hälsar på alla man möter, det är inte ofta det händer på tunnelbanan i Stockholm…

Vad har du i topplocket? Snacks, skalplagg och första hjälpen utrustning. 

Vad brukar din packning väga? ca 15 kg

Ditt bästa tips för packningen? Packa allt vattentätt och ta bara med dig det du verkligen behöver. Använd dig av vattentäta packpåsar i färg där du redan innan har förberett dig så att du vet exakt vad som finns i varje. Det sparar mycket tid och energi att inte behöva rota runt för att hitta något.

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? Stormkök
Kängor eller skor? Kängor
Fjäll eller skog? Fjäll
Tält eller vindskydd? Tält
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? Dun