I denna vandringsprofil får vi lära känna Sara lite mer. Ni kommer kunna få följa med Sara på hennes äventyr här på vandringsguiden. Sara ska ta sin packning och sin bil i början av juli och köra genom Norge. Vilket är ett fantastiskt land att vandra och hitta vacker natur i.
Sara ska stanna bl.a. Lofoten och Jotunheimen där det planeras bli dagsvandringar. Sara planerar även att vandra vid Norges högsta berg Galdhøpiggen.

Sara är tjejen som vill visa att alla oavsett erfarenheter kan vandra. Det behöver inte vara så krångligt, dyrt, mycket prylar eller komplicerat. Sara vill inspirera och visa att det kan vara enkelt och det ska vara roligt att ta sig ut.

Anledningen till att hon valde Norge nu att vandra i är just för att Sara älskar naturen och för att visa att man behöver inte flyga till alperna eller Nepal för att vandra i ”exotisk” miljö. Norge ligger nära och har en otrolig natur!

Läs mer om Sara la Fontaine

Namn: Sara la Fontaine 

Utbildning inom friluftsliv: Gick friskvård i gymnasiet och då läste vi en kurs under hela första året som heter friluftsliv.

Friluftsmeriter: vandringar i skuleskogen, trolltunga, Kebnekaise området (toppförsök på Kebnekaise men stötte på en snöstorm uppe på vierramvare och fick vända) samt vandring i Sapa, Vietnam.

Senaste vandring/resa: Vandring i Sapa, Vietnam.

Största vandringsminne: Trolltunga Norge.

Varför vandrar du? För att det ger mig ett lugn, det är bara jag och skogen eller fjällen. Samt för den underbara naturen! Vissa vyer är som tagna från en drömvärld.

Vad har du i topplocket? Godis och dasspapper haha. Men ser även till att ha första förband väskan åtkomlig.

Vad brukar din packning väga? Ca 12 – 14 kg. Jag har bara varit ute hittills på kortare turer.

Ditt bästa tips för packningen? Att ha kläderna i vattentäta påsar. Men även att försöka packa lätt. Inte ha med sig onödiga prylar som ger onödig tyngd.

Vad är din favorit frilufts pryl? Det måste nog vara min lilla kompass som även har en termometer under kompassen.

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? – Öppen eld.
Kängor eller stövlar? – Kängor.
Fjäll eller skog? – Båda, för svårt att välja.
Tält eller vindskydd? – Tält.
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? – Syntetsovsäck