Vandringsguiden presenterar löpande intervjuer med intressanta friluftsprofiler och vandrare som kan inspirera andra. Målet med serien är att just inspirera och berätta om vandring och friluftsliv. I detta inlägg i serien om friluftsprofiler träffar vi Filip Larsson som är vandraren som älskar att bära tungt och att göra det lilla extra för att göra upplevelsen ännu lite bättre. Filip är till vardags entreprenör och älskar att uppleva häftiga och spektakulära naturupplevelser. När han inte vandrar seglar han gärna. 
filiplarsson
Namn: Filip Larsson
Utbildning inom friluftsliv: ingen speciell
Friluftsmeriter: Det som vid tillfället var mest extremt var när jag paddlade kajak från Malmö till Köpenhamn och sen tillbaka. Jag var nybörjare på att paddla kajak och att då ge sig ut på ”öppet hav” för att paddla till ett annat land var en häftig upplevelse! =)
Senaste vandring/resa: Fjällresa Deluxe. Vi bodde i en stuga med egen bastu och jacuzzi och gjorde därifrån dagsutflykter i området kring Funäsdalen. Vi provade också på fjällfiske och även om inte just jag fick napp, så fick jag äran att tillaga nyfångad fjällöring. Troligtvis den godaste fisk jag någonsin ätit.
Största vandringsminne: När jag 16 år gammal skulle vandra 2 veckor genom Sarek och Rapadalen. Jag har aldrig någonsin varit så blöt under så lång tid. Om jag innan resan hade läst på och fått reda på att Sarek är Sveriges regntätaste område, så skulle jag definitivt uppgraderat regnställ, snapptorkande byxor och ryggsäckskydd innan resan.
Varför vandrar du? För att få komma fram, ta av sig ryggsäcken, känna frihetskänsla och kunna sätta sig ner och laga mat med vetskapen att jag har burit med mig allt som behövs. Jag är inte längre beroende av samhället runt omkring mig – jag klarar mig själv.
Vad har du i topplocket? Snacks och förstaförband.
Vad brukar din packning väga?  25kg. Mer är bättre! De allra flesta brukar rekommendera en så lätt packning som möjligt. Men jag rekommenderar tvärt om. En tung packning förhöjer upplevelsen för att allt blir lite mer jobbigt. Vandringen blir då lite mer meditativ och ett större avbrott från mitt kontorsjobb.
Ditt bästa tips för packningen? Ibland packar jag ner något oväntat som förhöjer upplevelsen under vandringen. Jag har t.ex. haft med mig elvisp (batteridriven), potatispress och ölandssten (för att kunna tillverka en ugn för tillagning av en tre-rätters-meny). Om vandringen går längs en strand, varför inte packa ner boule-klot för en snabb boule-match under vandringen?
Vad är din favorit friluftspryl? Min Crazy Creek-stol.
Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? Öppen Eld. Det är svårare att laga mat över öppen eld, men det gör allt också mycket mer spännande och man måste tänka lite annorlunda när man planerar sin mat.
Kängor eller stövlar?  Kängor
Fjäll eller skog? Fjäll
Tält eller vindskydd? Jag tänkte först säga ”vindskydd”. Men med tanke på att jag föredrog ”fjäll” på förra frågan, så får jag välja ”tält” här. Vindskydd gör sig dåligt på fjället.
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? Jag har alltid haft syntetsovsäck. Jag har aldrig varit missnöjd med det så har därför aldrig riktigt utvärderat dunsovsäck. Och med tanke på att jag tycker om att bära mycket och tungt, så passar syntetsovsäck bra in i det. :0)
Vi tackar Filip för att han ställde upp och svarade på våra frågor. Blir du mer nyfiken på Filip eller är lite extra intresserad av företagande och entreprenörskap så kan vi rekommendera att följa honom på hans blogg på filiplarsson.com