Vandringsguiden presenterar löpande intervjuer med intressanta friluftsprofiler och vandrare som kan inspirera andra. Målet med serien är att just inspirera och berätta om vandring och friluftsliv. I detta inlägg i serien om friluftsprofiler träffar vi Anton Johansson som för ett år sedan flyttade från Sverige till Maltas sol och värme. Där arbetar Anton på en språkskola och spenderar stor del av sin tid med att vandra i naturen som finns där. Anton vill gärna dela med sig av sina tips om vad som är värt att besöka vid ett besök på Malta samt vad en bör tänka på när en vandrar där. Anton har vandrat en hel del världen runt, bl.a. Malaysia och USA. Han driver också www.usaportalen.se där han skriver om amerikanska nyheter på svenska. 

Namn: Anton Johanssonminnehahafalls

Utbildning: Mediekommunikation på Mittuniversitetet i Sundsvall

Friluftsmeriter: Varit runt och vandrat i de flesta Europeiska länderna. Måste tacka mina föräldrar som började vandra med mig redan som liten, det håller i än!

Senaste vandring/resa: Vandring runt Gardasjön, norra Italien, förra sommaren. Otroliga värmenivåer, men fint vatten och atmosfären i Italien är väldigt trevlig. Rekommenderas!

Största vandringsminne: Hollywood Hills och Yosemite, Kalifornien. Helt magiska vyer över ett USA från sin bästa sida. Ett annat var att vandra runt i den Malaysiska regnskogen och se vilda apor. Man var hela tiden tvungen att vara väldigt uppmärksam pga överflöd av giftormar.

Varför vandrar du? Jag vandrar för att kunna koppla bort alla tankar och bara njuta i stunden.

Vad har du i topplocket? Handsprit och kompass är det som oftast ligger där för mig.

Vad brukar din packning väga? Ofta mindre än andras. Jag är inte så bekväm av mig så mycket lämnas hemma.

Ditt bästa tips för packningen? Jag tycker det känns som att många packar för mycket, men det kanske bara är jag. Det är härligt att packa rätt så lite, ibland glömmer man saker men det löser sig oftast. Oroa dig inte så mycket helt enkelt.

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld?

Kängor eller stövlar?

Fjäll eller skog?

Tält eller vindskydd?

Dunsovsäck eller syntetsovsäck?