Hej!

Jag har nu vandrat två gånger, en gång med högre kängor och en gång med vanliga vandringsskor. 1.1 mil resp. 2.4 mil. Båda gångerna har jag fått utslag runt vristen och fått använda kortison. Först gången trodde jag det berodde på den höga kängan men nu undrar jag om det inte är sockan. Tror att det är en syntet eller bomullssocka. Nu undrar jag vad jag kan göra till nästa gång?

Med vänlig hälsningar Karin

___________________________________________

Hej Karin!

Det är alltid svårt att svara exakt när man inte sett hur det såg ut. Men jag tänker spontant att det kan ha berott på att du blivit för varm och kanske också fuktig om fötterna.
Vi brukar ge rådet att använda kläder (och då även strumpor) av ull eller syntet. Detta då ull och syntet är material som är bra på att transportera bort fukt från huden. Bomull däremot suger bara åt sig fukten som då ligger kvar mot din hud. Kanske kan det hjälpa dig att istället ha dubbla tunnare strumpor istället för ett par? Och kanske kan det hjälpa dig att i en rast på vägen byta till ett par torra strumpor så att du ser till att hålla din fot torr?
Kolla också gärna in:
Önskar dig lycka till!
/Emma