Vilket märke testar ni? Tuxer – Alaska
Vilken storlek har testkläderna? M
Och vilken storlek har du vanligtvis i kläder? M
Hur upplever ni storleken? Storleken känns som en klockren M.
Hur har ni tyckt att passformen varit? Passformen är generellt bra. Jag är inte riktigt van vid den här typen av jacka men upplever inte att jag har begränsats på något sätt. Då jag cyklar till tåget för att pendla uppskattar jag att blixtlåsen går att öppna nertill för att öka möjligheten till benrörelser.
Färg? Blue Graphite.
Blekt? Nej
Är testkläderna begagnade eller nya? Nya
Har ni tvättat testkläderna? Nej det har inte behövts.
Har ni återimpregnerat de någon gång? Nej det har inte behövts.
Har du blivit blött igenom någon gång? Nej
Om nej: berätta om hur det använts i blött väderlag: Då jag har testat jackan under den skånska hösten och vintern (samma väderförhållanden :(…) Har jackan utsatts för både regn och rusk och blåst men jag har aldrig upplevt att det har gått igenom någonstans.
Har ni haft andra skalkläder/annan overall parallellt? Ja
Om ja: berätta gärna om varför och vilket barnet själv helst har valt. Då temperaturen detta år i Skåne knappt har gått under fryspunkten så har den här jackan i perioder varit alldeles för varm framförallt när jag har behövt cykla. Det är anledningen till att jag har växlat mellan skaljacka och denna. Fördelen med den varma jackan har varit att jag har kunnat nöja mig med t-shirt som tröja större delen av vintern, vilket jag uppskattar.
Fickornas placering? Jackan har många fickor att välja mellan. Handfickorna (fyra stycken) sitter bra placerade och man kan välja mellan öppna fickor eller stängbara fickor (tryckknapp och kardborre, stängs uppifrån). De öppna är perfekta för att värma händerna i och de slutna för att ha nycklar eller liknande i. Bröstfickorna (två stycken) knäpps med tryckknappar och kardborre. Storleken är lagom men jag tycker att fickorna sitter aningen för högt upp för att vara smidiga att komma i och ur när jackan är på. Det finns även två öppna bröstfickor bakom de stängda. En innerficka som stängs med blixtlås, funkar utmärkt. På vänster arm finna en ficka som stängs med kardborreknäppning och en bakomliggande som stängs med blixtlås.
Hur ser ärmsluten ut? Det finns en invändig mjuk resårmudd som från början störde lite grann då den går ganska långt upp på underarmen. Det är dock något som man snabbt vänjer sig vid och nu är det ingenting jag reflekterar över. Det finns även en kardborreknäppning till det “yttre” ärmslutet om man vill stänga till ordentligt. Tack vare den mjuka mudden invändigt så kommer det inte in någon kall luft via ärmsluten, vilket är glädjande då man bara har t-shirt på sig.
Hur sitter luvan? Luvan sitter fast med tre tryckknappar på en extra tygflik vilket gör att vinden hålls borta från nacken även i den Skånska blåsiga vintern. Luvan går att justera runt ansiktet med elastiska gummiband. 

Spontana kommentarer? Detta är en jacka som är väldigt varm att ha på sig. Den sitter bra men jag hade lite problem med placeringen av bröstfickorna som öppnas upptill och sitter för högt placerade för att vara smidiga att nå. Jackan håller regn och vind ute vilket är bra men med tanke på vinterns varma väder har jackan varit i varmaste laget framförallt när jag har behövt cykla i styv motvind.
Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket? Ja, jag skulle inte säga att den är sliten och är man frusen av sig så håller den absolut värmen och är värd en investering.