Svaneholmssjön är en liten sjö som ligger vid Svaneholms slott precis utanför Skurup i Skåne.

Från parkeringen [Karta] utgår tre olika promenadslingor / vandringsleder. Gul markering är 0,7km och går till Hästhagen naturreservat, blå markering är 2,6km promenadstig runt sjön och röd markering är 4,3km skogsstig i delvis kuperad terräng.

Läs mer om Svaneholmssjön på wikipedia.

Vill du vandra i andra delar av Skåne får du inte missa vår sida med Vandringsleder Skåne.

Fakta om Svaneholmssjön

Sevärdheter: Svaneholms slott

Kommun och län: Skurups kommun, Skåne län

Promenadslingor: gul markering 0,7km, blå markering handikapp-/vagnanpassad promenadslinga runt sjön 2,6km, röd markering skogstig i delvis kuperad terräng 4,3km.

Höst vid Svaneholmssjön

Vi var och vandrade här i september 2017 när hösten precis började komma till Skåne. Löven började skifta färg på träden och det blev allt svalare i luften. Vi valde att gå den kortare slingan på 2,6km och den var mycket enkel att gå även med vagn.

Stigar och tillgänglighet

Det finns ett par olika slingor att promenera i området. Den kortare slingan runt sjön är blåmarkerad och är 2,6km lång. Denna slinga är väl handikapp- och vagnanpassad och i princip helt platt. Inga kuperade partier förekommer. Lämpar sig väl för en skön promenad. En del av slingan går längs spång som är bred nog (och har inte-ramla-ner-för-spången-sarg) för dubbelvagn och rullstol.

Den längre slingan ska vara delvis kuperad och 4,3 km lång. Den har vi inte själva gått ännu.

Den som vill kan göra en avstickare in i till Hästhagen naturreservat, en sträcka på 0,7km.