Höstfärger

Jag kan inte få nog av höstfärgerna ute just nu! De finns i så många fantastiska färger från det grönaste grönt, riktigt solgult, brinnande orange till glödande rött. Och en hel rad nyanser där emellan. 

När jag i september insåg att det började komma några gula löv på träden omkring där vi bor bestämde jag mig för en höstlövsvandring inför vår långa resa under oktober. Jag ville maxa min svenska höstupplevelse när jag nu skulle vara borta hela den bästa höstmånaden. Tidigare gånger när vi varit iväg i oktober har liksom november kommit som en kall och grå överraskning. Så i år bestämde jag mig för att äga känslan av novemberrusk och se till att få så mycket höstfärger jag kunde få ändå innan dess. 

När vi sedan kom hem var jag så inställd på en grå november att jag blev riktigt lycklig över att det fortfarande fanns höstfärger kvar på träden! Det måste ha varit en väldigt mild oktober månad och det är jag väldigt tacksam för! För på så sätt fick jag en helt underbar semester i oktober och dessutom uppleva hösten här hemma.

Jag gillar liksom alla årstider och är glad att jag bor i ett land som faktiskt kan erbjuda den variationen. Och kanske är det därför det liksom blir fel i mig ibland när jag missar en årstid och kastas direkt in i nästa. Och med åren har jag lärt mig att se till att få en dos av varje årstid så att jag är redo när nästa kommer. Så gör som jag, ut och njut av de sista höstdagarna! Ta in alla färger och nyanser! Så att vi tillsammans är redo för vinterns antågande…

– Emma