Nödchoklad på vandringen

Det finns en rad olika saker en bör fokusera på för att göra sin vandring säker. En liten och framför allt väldigt enkel sådan sak är att längst ner i packningen se till att ha med sig ett nödchoklad på vandringen.

Välj ut din absoluta favoritchoklad, köp en stor förpackning och skriv med stora bokstäver N Ö D C H O K L A D på utsidan!

Disciplin eller självkännedom?

Har du tillräcklig disciplin för att låta nödchokladen ligga orörd i ryggsäcken? Eller har du tillräckligt god självkännedom för att vet att du inte kommer att klara det ligga där i fred under hela turen? Oavsett vilken personlighet du har och vilken av dessa två egenskaper du tillskriver dig själv så är den där nödchokladen guld värd att ha med sig. Och kanske har du turen att ha en vandringsvän som har en helt annan chokladfavorit? Då kan ni ju bära varandras nödchoklad, för jag kan åtminstone gå till mig själv och känna att jag aldrig skulle våga äta upp någon annans nödchoklad…

Att ätas i nöd eller på tåget hem

På de fjällvandringar jag varit på har jag alltid haft med mig ett 200grams marabouchoklad för att ha lite extra energi som reserv ifall något oförutsett skulle inträffa. En extra energireserv ifall något utöver det vanliga skulle hända. Jag tänker något i stil med att någon i gruppen ramlar i helt vid ett vad, ifall något skulle skada sig allvarligt och vi skulle behöva räddning på något sätt eller om någon helt enkelt tar slut av någon anledning.

Ännu har jag aldrig behövt använda mitt nödchoklad och det har liksom blivit som en härlig tradition att på tåget hem från fjällvandringen få öppna den där ”förbjudna” chokladen. 🙂

nödchoklad på vandringen