Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 3, 9 september

Efter en ofrivillig sovmorgon stod vi klara vid båten en god stund före avgång för att om möjligt komma över sjön tidigare än planerat, men istället blev vi ytterligare 30 min sena. Väl över vattnet drog irritationen upp hastigheten och vi klättrade upp för den branta backen i rasande fart. Irritationen avtog dock snabbt vid synen av den vackra utsikten, tiden över trädtopparna var tyvärr inte så lång då leden snart försvann ner i skogen igen.

Efter en kuperad skogssträcka kom vi sedan fram till vandringens sista roddled där vi fick skjuts över av ett trevligt tyskt par. Vi bestämde oss för att ta en sen lunch och gick därför ett par kilometer till innan vi startade gasköket med utsikt över sjön Jäggávrre.

Efter lunch passerade vi Jäkkvik och kort därpå påbörjade vi den långa klättringen upp mot Pieljekaise nationalpark. På grund av dåliga tältmöjligheter gick vi ända till 20:00 innan vi hittade en okej tältplats. Det positiva med detta är att vi nu plockat in nästan hela morgonens försening.

Dagens obekväma:

Att ta på sig fuktiga kalsonger vid läggdags för att de inte hunnit torka sedan dagens tvätt.

/Johan och Jonas

Bild 1 – Efterlängtad båttur över Riebnes.

Bild 2 – På väg genom skogen mot sista roddleden.

Bild 3 – Båten till vänster blev vår sista farkost på vår vandring.

Bild 4 – Kläddtvätt i Jäggávrre utanför Jäkkvik.

Bild 5 – Bild från Pieljekaise nationalpark.