Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

 Dag 10, 4 september

Morgonen var fuktig men underbart solig när vi begav oss nerför berget i jakt på Adolfsström. Väl inne i byn fick vi stifta bekantskap med vandringens första asfaltssträcka. Som tur var slutade allmän väg ganska snart och leden fortsatte på stig längs med sjön Iraft. Vi hade tidigare på dagen upptäckt skyltar som meddelade att älgjakten börjat och på vägen mötte vi en pratglad jägare som precis som vi ännu inte sett någon älg.

Efter lunch intill en fors började sedan dagens första stigning. På grund av solen blev det en väldigt varm och svettig vandring uppför berget men vi belönades med en väldigt fin utsikt. Dagen avslutades med en fin vandring som gick både över fjäll och genom lätt fjällbjörkskog innan vi till sist hittade en fin tältplats strax före Sjnulttjie.

Dagens iakttagelse:

Efter 10 dagar undrar vi, finns det två broar längs Kungsleden som ser likadana ut?

/Johan och Jonas

Bild 1 – Morgonvandring mot Adolfsström.

Bild 2 – Jonas inspekterar skyltarna i Adolfsström.

Bild 3 – Adolfsström, vid vägs ände.

Bild 4 – Lunch i soligt och varmt väder.

Bild 5 – Kvällens tältplats.