Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 11, 5 september

Morgonen var kall och blåsig och vi hade hård motvind den första milen men terrängen var relativt lättgången. Efter några timmar nådde vi länsgränsen mellan Norrbotten och Västerbotten och här märktes en tydlig skillnad på uppmärkningen av leden. I Norrbotten har leden mestadels varit väl uppmärkt med röda markeringar på stenar och träd. Detta upphörde nästan helt när vi korsade gränsen till Västerbotten.

Några kilometer in i Västerbotten kom vi till ett vägskäl som det funnits delad information kring, går leden via Rävfallstugan eller har det gjorts en ny dragning som är 17km kortare direkt ner till Ammarnäs? Eftersom våra kartor och sökningar på nätet givit olika svar gick vi efter skyltning i terrängen som visade på det längre alternativet. Vilket också var den sträcka vi planerat för.

Efter lunch bar det av brant nerför till Vindelälvensom vi sedan följde upp till Rävfallsstugan varifrån vi sedan klättrade upp på fjället igen och slog läger.

Dagens sanning:

Oavsett hur mycket man planerar i förväg finns det alltid beslut man kommer behöva ta på vägen.

/Johan och Jonas

Bild 1 – Jonas packar väskan på morgonen.

Bild 2 – Norrbotten gillar sin Kungsled.

Bild 3 – Lunchpaus!

Bild 4 – Vindelälven.

Bild 5 – Kvällens tältplats på Stourajåbba.