Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 12, 6 september

Vi började en kall morgon med att gå över fjället Stuorajåbba. Utsikten var till en början begränsad på grund av låga moln men det var ändå häftiga vyer och vi såg mycket ren!

Vandringen fortsatte sedan över Småfjällen och Näsberget innan backen ner mot Ammarnäs tog vid. Väl nere i Ammarnäs fick vi turens andra och hittills längsta asfaltssträcka, en ovan känsla för fötterna.

Efter att ha kommit ut ur samhället igen tog vi lunch och därefter började klättringen upp på fjället igen. På vägen upp gick vi förbi ett spektakulärt vattenfall som forsar fram under fötterna när man går över en bro. På väg upp mot Aigertstugan fanns det också många utsiktsplatser över dalen.

Efter stugan gick vi ytterligare 10km över fjället innan vi slog läger. Lägerplatsen hamnade några kilometer längre fram än vår planering, detta för att få en bättre utgångspunkt för morgondagen.

Dagens upptäckt:

Vita renar verkar inte vara så ovanliga som vi trott.

/Johan och Jonas

Bild 1 – Härliga vyer på morgonen.

Bild 2 – Jonas begrundar avstånden innan vi ger oss av från Ammarnäs.

Bild 3 – Utsikt mot Aigertstugan.

Bild 4 – Solen bryter igenom de gråa molnen.

Bild 5 – Fikapaus på väg från Aigert.