Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 13, 7 september

Dagen började molnigt men efter en lättare uppförsbacke började det att spricka upp och solen tittade fram samtidigt som vi påbörjade nedstigningen mot Servestugan.

Väl framme tog vi paus och pratade med två äldre vandrare som också skulle gå sträckan Abisko-Hemavan men på betydligt längre tid. Under samtalet såväl som tidigare observationer under vår vandring stod det klart att vi har lite andra klädval än många andra. Vi var klädda i shorts och t-shirt medan en av männen skulle gå i långkalsonger, byxor, jacka och mössa.

Efter stugan fortsatte en varm, solig och vacker vandring över fjället ner mot Tärnasjöstugorna. Efter lunch vid stugorna fortsatte vandringen längs med Tärnasjön på steniga stigar och över myrmarker. Efter en brant och svettig stigning passerade vi Syterstugan och strax därefter hittade i vandringens sista lägerplats.

Trötta efter vandringens längsta dagsetapp, 36 kilometer, ska det nu bli skönt med en natts sömn.

Dagens väderproblematik:

Det är väldigt fint att gå i solsken vi blir samtidigt lika blöta i uppförsbackarna som när vi badar.

/Johan och Jonas

Bild 1 – Jonas hittar bra fikapaus-ställen.

Bild 2 – Vi får vår lugna lunch vid Tärnasjöstugorna störd av en helikopter.

Bild 3 – Bro över Tärnasjön.

Bild 4 – Tärnasjön.

Bild 5 – Sista tältplatsen strax efter Syterstugan.