Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 14, 8 september

VI KLARADE DET!

Vid tvåtiden på eftermiddagen tog vi de sista stegen på Kungsleden och passerade portalen här i Hemavan.

Det var med skön känsla vi steg upp ur sovsäckarna imorse. På grund av de två tidigare dagarnas längre etapper hade vi nu vandringens kortaste dag framför oss, ”endast” 23 kilometer.

Dagen började med relativt lite vind men den tog i och blev mycket hård på väg ner genom Syterskalet. Efter några kortare pauser kom vi fram till Viterskalsstugorna där vi gav rådet till några cyklister från Hemavan att inte fortsätta upp genom den dal vi kommit ifrån då de skulle få en otroligt hård motvind.

Vi fortsatte sedan ner för berget och tog lunch vid den sista riktiga fjällutsikten. Sista delen av vandringen tog oss sedan ner genom Hemavans skidanläggning och fram till målet.

Efter en otrolig upplevelse sitter vi nu och tar igen oss på STF:s vandrarhem. Vi hoppas att vi med denna blogg lyckats inspirera någon att vilja komma ut och vandra.

Dagens motto:

Inget äventyr är för litet eller för stort!

/Johan och Jonas

Bild 1 – Två glada vandrare redo att ge sig iväg för de sista 23 kilometrarna.

Bild 2 – Syterskalet.

Bild 3 – Sista lunchpausen innan vi gav oss ner mot Hemavan.

Bild 4 – VI KLARADE DET!!!