Friluftsfrämjandet – ökar för tredje året i rad!

Friluftsfrämjandet, en av Sveriges största friluftsorganisationer, har för tredje året i rad ökat i medlemsantal! Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation främst för att det är den organisation som bidrar med mest aktivitet. Ökningen i medlemsantal är imponerande siffror, särskilt idag när många ideella organisationer får svårare och svårare att klara sig. Och det är fina siffror Friluftsfrämjandet visar fram! 6,54% eller 5820 fler medlemmar det senaste medlemsåret!

Ökningen har legat stabil de tre senaste åren och framför allt är det familjemedlemskapen som ökar. 3712 nya familjemedlemmar, 7,1%!

Friluftliv – en kraftfull väg för ökad aktivitet!

–Med vår pågående medlemstillväxt, känns det som att vi blir fler och fler som tror på att utevistelse och friluftsliv är en kraftfull väg att gå i kampen mot stillasittandet – både för egen del och för samhället i stort, säger Lars Lundström, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet, i deras senaste pressmeddelande.

Av Friluftsfrämjandets 95841 medlemmar är ungefär hälften vuxna och hälften barn och ungdomar. Visste du att Friluftsfrämjandet har så mycket vuxenverksamhet? Och visste du att du runt hela Sverige kan följa med på Friluftsfrämjandets aktiviteter?

Du kanske till exempel vill följa med på Vandring i Norrtäljetrakten i helgen? Eller prova skidgång i Hammarbybacken nästa vecka?

 

Stillasittande – en stor samhällsutmaning

När barn och vuxna rör sig mer ökar inte bara välmående utan även stresstålighet och kreativitet förbättras, enligt Anders Hansson som skrivit boken Hjärnstark.

–Stillasittande är en av våra största samhällsutmaningar – friluftsliv är en del av lösningen. Att barn och vuxna får en relation till naturen gör stor skillnad för hur de bryr sig om och använder den resten av livet. Friluftsfrämjandet är en aktör som har en sådan stor bredd av olika friluftsäventyr, för alla åldrar, nivåer, säsonger och över hela landet. Det tack vare våra utbildade ideella ledare som med brinnande hjärtan tar med människor ut i naturen och delar med sig av sin kunskap och passion. Det är det som gör att vi växer, avslutar Lars Lundström.

Friluftsfrämjandet är också delaktiga i Generation Pep, en relativt nybildad organisation som verkar för att stimulera rörelse och aktivitet hos barn och unga. Initiativtagarna till Generation Pep är Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel.