Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan Lindblad och Jonas van Riemsdijk på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 5, onsdag 30 augusti

Tidig uppstigning även idag för att passa en båt över Sitojaure. Båtfärden var lite av en slalomtur när föraren kryssade mellan alla stenar. Därefter fortsatte vandringen upp över Njunjes som bjöd på fin utsikt men hård motvind.

På väg ner mot Aktse tornade den spektakulära toppen Skierffe upp sig i öster. Väl nere i Aktse valde vi att ro över Laitaure istället för att vänta i fem timmar på skjuts av stugvärden.

Roddturen blev tuff och under en timme fick vi kämpa mot vågor och vind. Nöjda med vår insats åt vi lunch på andra sidan sjön och fortsatte sedan vår vandring genom en tät fjällurskog.

Efter att ha kommit ut ur skogen bar det brant uppför igen och inte nog med det fick vi gå de sista två timmarna i hård motvind och piskande regn. Nu hoppas vi att kläderna torkar lite till imorgon medan vi kryper ner i sovsäckarna för en välförtjänst natts sömn.

Dagens val:

Att gå utan regnkläder och bli blöt utifrån eller att ta dem på sig och bli blöt inifrån?

/Johan och Jonas

Bild 1 – Tillbehör 1 och 2 för en lyckad avtorkning av tält i kallt väder, diskhandskar och disktrasa.

Bild 2 – Våran tältplats på morgonen.

Bild 3 – I väntan på Jonas..

Bild 4 – En tung rodd på 3 km över ett blåsigt Laitajaure.

Bild 5 – Våran vane sjöman preppar båten.