Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan Lindblad och Jonas van Riemsdijk på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 6, torsdag 31 augusti

Efter gårdagens regnande var det skönt att vakna och känna att tältet var helt torrt för första gången sedan turen startade. Dagen började med vandring genom ett färgstarkt fjällandskap och fortsatte sedan ned mot skogen mot Pårte. Vi fortsatte sedan ned mot Kvikkjokk och gemensamt för hela sträckan var att den bestod av mycket sten och allmänt eländig vandringsterräng. På vägen gjorde vi en missbedömning på var det fanns vatten vilket resulterade i att vi gick onödigt långt innan lunch.

Väl i Kvikkjokk hämtade vi upp nästa veckas matransoner som vi skickat dit i förväg. Det kändes skönt att ha hämtat upp allt vi behöver för att slutföra turen men det medförde också tunga väskor. Vi fick sedan skjuts över sjön mot södra delen av Kungsleden. Detta av Jan, en mycket trevlig man uppvuxen i byn.

Vi avslutade sedan dagen med en löjligt brant backe, men på toppen belönades vi med en tältplats med vacker utsikt över omgivande fjäll.

Dagens visa:

Fortsätt simma, fortsätt simma!

Goodbye and thanks for all the fish!

/Johan och Jonas

Bild 1 – Jonas på en bro

Bild 2 – Morgonens lägerplats

Bild 3 – Strax innan Pårte

Bild 4 – Kvällens lägerplats

Bild 5 – Johans matransoner för vecka 2