Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan Lindblad och Jonas van Riemsdijk på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 3, måndag 28 Augusti

Efter en kall natt började vi gå genom ett rimfrostklätt landskap. Efter en stunds vandring tittade solen fram över bergstopparna och väckte dalen vid liv. Med solen kom värmen och snart var det vandring i shorts och t-shirt som gällde!

Någon timme efter att vi passerat stugorna vid Singi tog vi lunch och passade samtidigt på att tvätta oss i Tjäktjajåkka som leden följer hela vägen från Tjäktjapasset till Kaitumjaure. Den fortsatta vandringen ner mot Kaitumjaure var förhållandevis lätt. Efter en fika med vacker utsikt över sjön fortsatte sedan en mer jobbig sträcka med mycket stenblock.

Väl uppe på platån innan Teusajaure hittade vi sedan en tältplats. Det visade sig dock snart att vi inte var ensamma och efter att ha lagat en snabb middag fick vi fly in i tältet för att komma undan alla mygg.

Dagens citat:

De är i mina öron!

Jonas kommenterar myggläget medan han försöker packa ihop sina grejer.

/Johan och Jonas

Bild 1 – En frostig morgon

Bild 2 – Lunchdags

Bild 3 – Utsikt från Kaitumjaurestugan

Bild 4 – Fikapaus vid Kaitumjaurestugorna