Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan Lindblad och Jonas van Riemsdijk på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

 Dag 2 – söndag 27 augusti

Efter en god natts sömn och frukost packade vi ihop ett något fuktigt tält efter nattens regnande och begav oss mot Alesjaurestugorna under en molnig himmel. Efter fikapaus och välbehövligt toabesök fortsatte vandringen upp mot Tjäktastugorna. Efter en stund började det spricka upp och solen tittade fram. Precis innan stigningen upp mot stugorna och passet började tog vi lunch och passade även på att tvätta lite kläder. Ett par hundra meter upp i backen låg det snö som dämpade ljud och vi fick en vit, tyst och underbar vandring upp till ledens högsta punkt, Tjäktapasset.

Efter passet väntade en brant nedförsbacke där en milsvid utsikt öppnade upp sig ned över dalen mot Sälkastugorna. Väl nere i dalen blev det skugga pga. de höga topparna runt omkring och vi såg inte solen igen förrän vi kom fram till vår tältplats strax efter Sälkastugorna. Efter middag och förberedelser för morgondagen har vi nu krupit ner i sovsäckarna.

Dagens tips:

Ha med dig diskhandskar när du ska tvätta kläder i en kall jokk så slipper du bli kall om händerna.

/Johan och Jonas

Bild 1 – Vattenpåfyllning och tvätt vid en liten koll

Bild 2 – Fikapaus på väg mot Tjäktjapasset

Bild 3 – Ett snötäckt Tjäktjapasset

Bild 4 – Bild över dalen där bland annat Sälkastugan ligger. Tagen från toppen av Tjäktjapasset.

Bild 5 – Kvällens hållplats