Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan och Jonas på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 1 – Lördag 26 Augusti

Klockan 05:45 ringde klockan och därmed var projekt Kungsleden igång. Efter frukost och några slutliga förberedelser gav vi oss ut på leden. Efter några timmar nådde vi stugorna vid Abiskojaure och bestämde oss för att påbörja klättringen upp genom Gárdenvággi. Lunchen intogs en bit upp i backen i närheten av en av meditationsplatserna som finns utmärkta längs med leden.

Efter en välbehövlig paus fortsatte vandringen upp genom dalen och ut på en högplatå. Härifrån kunde vi se att de flesta topparna runt omkring var täckta med relativt ny snö. Vi har klarat oss från att gå i snö under dagen men imorgon ska vi passera Tjäktapasset som är ledens högsta punkt så då kommer vi troligtvis att få snö under fötterna.

Vädret har under dagen varit behagligt att gå i. Strax efter att vi passerat båtlänningen vid Alesjaure hittade vi en bra tältplats och efter att ha ätit middag gör vi oss nu redo för en tidig kväll i sovsäckarna.

Dagens lärdom:

Byt inte ut din choklad mot en daglig portion proteinpulver med en smak du aldrig testat innan…

/Johan och Jonas

Bild 1 – Kungsledens start i Abisko

Bild 2 – Fikapaus vid Abiskojåkka

Bild 3 – Vattenpåfyllning innan lunch

Bild 4 – Lunchpaus

Bild 5 – Nöjd Jonas vid kvällens hållplats