Alla som någon gång hanterat ett självuppblåsbart liggunderlag är medvetna om problemen med ventilerna… Det heter att de ska blåsa upp sig själv men i princip alltid får en blåsa extra för att liggunderlaget ska blåsa upp sig. Det är också ganska klurigt att justera tjockleken utan att blåsa ut för mycket luft. Och när en sedan ska rulla ihop liggunderlaget för att packa ihop det tar det tid och energi att få ut all luft ur det. Ny ventil på Outwells självuppblåsande liggunderlag

Några som lagt en del tid och energi på att lösa dessa problem är det skandinaviska friluftsmärket Outwell. De har nämligen utformat en ny ventil som gör det enklare att både blåsa upp tömma liggunderlaget på luft. Outwell Air Flow Control-ventilen är inte bara patentsökt och unik i sitt slag utan också mycket effektivare än motsvarande ventiler på marknaden.

Enligt Outwell är hållbar och pålitlig och förenklar när luft ska in i och ut ur liggunderlaget. Den har tre lägen för detta: ett öppet läge för uppblåsning, ett slutet läge där det går att fylla på med luft om det skulle behövas och slutligen ett öppet läge med backfunktion som förenklar snabb tömning när liggunderlaget ska packas ihop. Jag har själv upplevt problemet många gånger men inte provat Outwells nya ventil, men det hade ju onekligen varit intressant att se hur mycket bättre den nya är!

Se filmen om Outwells nya ventil.

I nuläget finns denna ventil i tre olika modeller av liggunderlag från Outwell, Deepsleep enkel 7,5 cm, Deepsleep enkel 10,0 XL och Deepsleep dubbel 7,5 cm. Ny ventil på Outwells självuppblåsande liggunderlag

Dessutom har alla Outwells självuppblåsande premiummadrasser nu en symbol som visar dess r-värde. R-värdet är ett standardmått på ett materials värmesbeständighet och ju högre R-värde desto bättre isolering ger den. Det kan därför hjälpa köparen att välja rätt liggunderlag. Läs mer om att välja liggunderlag på liggunderlagsguiden.se !

Inte just detta liggunderlag, men väl andra från Outwell kan du hitta hos Outnorth!

Se alla Outwells liggunderlag.