I förra veckan var vi inbjudna på en föreläsning med Annelie Pompe på Malmö Outdoor i Malmö. Jag visst inte mycket om Anneli innan vi besökte hennes föredrag men blev nyfiken då föredraget hade rubriken ”Med äventyr som livsstil”. Och det visade sig vara ett riktigt bra föredrag tyckte jag. Anneli var verkligen en ”äventyrsnörd”! Jenny Larsson, Anneli Pompe och Emma IsingEn glad och  inspirerande sådan!

Anneli berättade om sina äventyr både på djupet och på höjden. Då hon både hade världsrekord i fridykning (på 126 m på ett andetag) och bestigit Mount Everest som första svenska kvinna från nordsidan. Hon berättade om hur hon tog sig an sina utmaningar och drevs av att utvecklas och träna inför dem. Hon gick verkligen in för sina mål och tränade hårt inför sina äventyr. Vilket krävs för att man ska kunna slå ett världsrekord och komma levande ur dödszonen på Mount Everest.

Det som var riktigt bra med Annelis föredrag var kopplingen äventyr, mental styrka och livsfilosofi. Två ämnen som jag tycker är spännande! Utmanande och spännande friluftsäventyr är ju intressant att höra och jag blev själv inspirerad att hitta nästa berg att bestiga även om det inte kommer bli Mount Everest. Sedan kopplingen till mental styrka och personlig utveckling. Hur tar man sig an utmaningar och motgångar? Hur lever man en lyckligt liv med inspirationen och glädjen på topp. Anneli Pompe hade många spännande och inspirerande tankar. Anneli är utöver äventyrare nämligen även utbildad mental tränare och coach vilket märktes på hennes föredrag.

otroligt-hogt-och-extremt-djuptVem vill ha mer problem i livet? Frågade Anneli och jag var ensam i publiken att sträcka upp handen. Jag likväl som Anneli har lärt mig att det är med problemen man växer och utan problem=utmaningar blir livet inte lika spännande. Att förhålla sig positiv till problem och utmaningar är ofta nyttigt och hjälper en på vägen. Det är jobbigt med problem men om man tänker i ett större perspektiv är det bra. En människa är inte större än storleken på de utmaningar hon tar sig an…..
Anneli pratade om hur hon älskade problem när hon förberedde sig inför Mount Everest. Hon tänkte att ju mer problem jag löser desto mer förbered och tränad är jag inför den stora utmaningen det är att bestiga världens högst berg. Jag noterade: Bli glad när du stöter på ett problem och se det som en träning för att nå dina mål.

Om du får möjlighet att lyssna på Anneli Pompe så kan jag varmt rekommendera dig att göra detta!!

Anneli har precis släppt sin bok om sina äventyr. Bokens titel är ”Otroligt högt och extrem djupt
Boken finns att köpa på hennes hemsida men den är billigare att köpa ex på Bokus.

Kolla in Anneli Pompes hemsida

Kolla in Annelies bok på Bokus

/Jenny