Anna, en av våra duktiga personer i vår testpanel har testat Bergans Sky Jacket. Ett fullskaligt test av denna jacka är på gång men då Anna hade en massa bra tankar om jackan publicerar vi det som ett gästbloggsinlägg också! Anna tänker såhär om denna jacka…

Jag har testat Bergans gula tunna skaljacka (du vet vad den heter… (Bergans Sky Lady Jacket reds. anm.) ) i stl M.

Först, jag bara älskar färgen! Den är så sjukt snygg! Vill jag ha en gul jacka så ska den vara ordentligt gul. Bergans färg är djupt höstlövsgul, och jag tycker att det är supersnyggt! Detaljerna i avvikande färg orange och ljus kornblå funkar också väldigt bra!

Passformen på jackan är bra, men det märks så klart att den är en storlek för stor för mig. Men ärmavslut och dragsko i nederkant gör att det ändå funkar okej. Tyget känns smidigt och följer med alla rörelser bra.Bergans Sky Jacket

Huvan är lagom stor och går att reglera i två led. Både runt huvans kant och bak runt huvudet ungefär från öra till öra. Det gör att huvan sitter ganska bra och följer med när jag vrider huvudet. På min vanliga skaljacka finns ett sätt till att reglera och det är huvans höjd. Det går alltså att dra bak huvan mot nacken på den jackan, det saknar jag på testjackan. Huvan blir lite för stor för mig och kommer lite för långt fram i pannan. Nu är ju detta en lättviktsjacka, så det är så klart svårt att få allt.

Bergans Sky JacketJag har använt jackan från sensommar in i höstens intåg. Först som förstärkningsplagg och sen mer som jacka i vardagen. Jackan har fått följa med vid nästan alla tillfällen just eftersom den är så liten och smidig. Även vid tillfällen då jag haft lite större handväska har den fått hänga med, för den ryms faktiskt med lätthet i den. Som förstärkningsjacka efter kvällsdopp i sensommarens solnedgångar har den varit fantastisk. Men jag blir inte riktigt vän med lättviktstyget som jag upplever som lite kallt och plastigt mot huden om jag t.ex. bara haft kortärmat under. Som vardagsjacka har den räddat mig i flera skurar och när höstvindarna blåst har den varit härlig att dra på.
När det nu börjat bli mörkt på morgnarna hade jag önskat någon reflex på jackan. Eftersom tyget inte är en sort som jag vill sticka en nål igenom någonstans hade det varit bra om det fanns på jackan redan från början. Som småbarnsmamma vet jag ju att det finns många smarta och snygga sätt att lösa det på.

Fickorna på jackan har jag knappt använt. Det Bergans Sky Jacketberor på att jag tycker att de sitter för lågt. Kanske är de tänkta för handskar eller liknande för de är kanska stora. Jag hade hellre sett en lite mindre ficka för tex mobil bara.

Det finns en hank för upphängning i huvan, vilket är väldigt bra. Det finns någon annan sorts flärp med kardborre på insidan där det normalt sitter en hank. Den förstår jag inte riktigt hur den är tänkt att användas dock? (Flärpen är tänkt för att rulla ihop luvan till en krage, se bild t.h. Reds anm.)

Sammanfattningsvis är Bergans jackan en väldigt bra jacka och förutom plastigheten i tyget har jag bara synpunkter på mindre detaljer. Den väger upp mycket med sin snygga färg 😊