Vackra berg, underbar utsikt och lite höjdskräck kanske…. Nu har världens längsta hängbro för vandrare invigts.

Charles Kuonen Bridge invigdes i Juli 2017 och den går att finna i Randa i de schweiziska Alperna. Bron är totalt hela 494 meter lång!! Bron går över dalen mellan mellan byarna Zermatt och Grächen. Som högst 85 meter över marken. Enligt uppgifter skall bron minska vandringstiden genom dalen  från 3-4 timmar genom dalen till 10 min över bron… Om du ska gå hela sträckan mellan Zermatt och Grächen skall det ta ca 2 dagar. Oavsett verkar bron ha fin utsikt och kanske en utmaning för den höjdrädda. Som tur är ska den vara byggd så den inte kan gunga. För det hade varit spännande.

När jag såg bron och nyheten om att den nu invigts blev jag direkt nyfiken och sugen och planera in en vandring i schweiziska Alperna. Vandra i Alperna är något jag önskat göra mer av länge. Men det blir liksom aldrig av. Men jag hoppas att jag snart kan komma iväg. När det gäller Charles Kuonen bron blir jag lite nervös av bara tanken men ändå väldigt nyfiken. Alltid kul att utmana sig själv och få uppleva saker som är lite ovanliga.

Se kort film om bron på CNN:
http://edition.cnn.com/2017/07/31/design/longest-pedestrian-suspension-bridge-switzerland/index.html

Läs er om bron på Wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Kuonen_Bridge

Bild: Valentin Flauraud/Keystone/AP/TT