Vandringsprofilen: Louise Quistgaard

Vandringsguiden presenterar löpande intervjuer med intressanta friluftsprofiler och vandrare som kan inspirera andra. Målet med serien är att just inspirera och berätta om vandring och friluftsliv. I detta inlägg i serien om friluftsprofiler träffar vi Louise Quistgaard, tjejen som föredrar vinterturer före sommarfjäll för att slippa mygg och regn. Och för att det då går att åka skidor! Nu är hon aktuell med att skida hela Kungsleden i ett sträck, ett imponerande äventyr tycker vi! 

Namn: Louise Quistgaard

Utbildning inom friluftsliv: Nope, men jag har lärt några vänner allt jag kan (såsom lappkast, telemarkssvängar, det smarta i att ha plastpåse som fuktspärr i pjäxorna) samt har smärtsamma erfarenheter av vad riktiga skavsår är. Hälarna föll typ av.

Friluftsmeriter:  Meriter vete tusan, men jag brukar meritera mina vänner med påsklämmemedaljer när de varit extra tappra!

Senaste vandring/resa: Tvådagars vandring i Yosemite, Kalifornien. Vi mötte en björn (gah!)

Största vandringsminne: Att vandra på gränsen Indien/Nepal i Himalaya och se Mt Everest sticka upp som en vit tand i den bruna bergskedjan. Upplevelsen förstärktes av att jag i princip levde på små tuggor av Rune-kakor pga indisk jellybelly och höjdillamående, samt att vår guide troligtvis var en avlägsen indisk släkting till Gunde Svan. Högt tempo, med andra ord!

Varför vandrar du? Jag föredrar turskidåkning på vintertältturer, och svaret på frågan  är väl en blandning av att jag älskar snö och avskyr regn och lera. Skidåkning fyller mig med en sjungande glädje! Det blir meditation där inga yttre faktorer som jobb, busstidtabeller eller nyhetsflöden tränger sig in.

Vad har du i topplocket? All möjlig skit… men karta, kompass, choklad, solglasögon, solkräm, vantar, mössa är nog basen.

Vad brukar din packning väga? Den brukar väga ganska lagom mycket. Hur min packning ser ut däremot: ofta mycket jox på utsidan!

Ditt bästa tips för packningen? Packa gärna lite tidigare än 45 minuter innan tåget går! Packa alltid våtservetter pga hygien är alltid en nyckel till trevlig samvaro. Packa kläder och sovsäck vattentätt; regnar det inte in så kommer ändå en vattenflaska läcka i packningen eller nåt…

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? Stormkök. Eller nej; eld! Eller båda…
Kängor eller skor? Kängor pga knasfötter.
Fjäll eller skog? Fjäll på vintern, skogen på sommaren.
Tält eller vindskydd? Tält.
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? Dun! (Förlåt alla fåglar)