Namn: Cody Zandelin

Utbildning inom friluftsliv?: 
Jag är en fin kombination av Friluftsfrämjandet och Google. Som tonåring umgicks jag mycket med Friluftsfrämjandet där vi hittade på allt möjligt skoj från att fika i skogen till att fjällvandra och bestiga Kebnekaise. Numera vandrar jag mer på egen hand med fokus på dagsturer.

Senaste vandring/resa: 
Min senaste resa var en kombinerad roadtrip och vandringsresa i Kalifornien bestående av dagsturer där jag bland annat besökte Reedwood National Park. Där vandrade jag de större lederna Steve Irvine Trail, Miners Ridge Trail, Lady Bird Johnson Grove och Reedwood Creek Trail.

Längre söderut på min resa, runt San Fransisco, vandrade jag Tomales Point Trail som ligger i ett naturreservat som heter Point Reyes National Seashore. Och vidare mot Los Angeles var jag ute i Griffith park och Runyon Canyon Park.

Största vandringsminne:
Mitt starkaste vandringsminne är från 2005, när jag tillsammans med Friluftsfrämjandet åkte ut på Expedition Kebnekaise, en vandring på 11 nätter ute på fjället. Det är uteslutande en av de bästa vandringarna jag gjort hitintills.

Varför vandrar du? 
Jag gillar att utforska, jag har en nyfikenhet som får mig att söka mig ut till nya platser och en vilja att uppleva det mest genuina vi har. Vår natur.

Att sedan med min kamera fånga den där känslan av genuitet på bild, och återberätta den för någon annan för att väcka samma känsla hos denna, det är anledningen till att jag vandrar.

Vad har du i topplocket?
Då mina vandringar så gott som uteslutande är dagsturer har jag sällan en väska med topplock, men de gånger jag har så finns där en liten förstahjälpen, en kompass, en påse med nötter och torkad frukt samt en powerbank.

Vad brukar din packning väga?
Min kära Kånken (20 liters versionen) innehåller sällan särskilt mycket, så mellan 5 – 8 kg beroende på om jag är ensam och om jag tänker laga mat och koka kaffe på turen.

Ditt bästa tips för packningen?
Tänk ”enkelt”. Ta inte med mer än absolut nödvändigt. Du kommer tacka dig själv efteråt. Innan jag packar ner något så måste jag kunna motivera för mig själv varför saken/verktyget ska följa med. Efteråt utvärderar jag alltid min packning, använde jag allt jag hade med mig? Om inte, gör om och gör rätt.

Några snabba

Stormkök eller öppen eld? Svårt val, stormkök för smidigheten, men öppen eld för det är så himla mysigt!

Kängor eller skor? Kängor 9 av 10 gånger.

Fjäll eller skog?Skog

Tält eller vindskydd? Tält