Vandringsguiden presenterar löpande intervjuer med intressanta friluftsprofiler och vandrare som kan inspirera andra. Målet med serien är att just inspirera och berätta om vandring och friluftsliv. I detta inlägg i serien om friluftsprofiler träffar vi idag Jessica Antonsson som driver friluftsbutiken Fri Tid i Ängelholm. Jessica har jobbat med friluftsliv och friluftsprodukter under en lång tid och har mycket kunskap om utrustning. 

Vi har träffat Jessica vid ett flertal tillfällen och hon är en person som är full av energi och livsglädje. Hon startade sin egna friluftsbutik i Ängelholm efter att jobbat med Fjällräven 10 år i en annan butik. När den butiken stängde bestämde hon sig för att starta en egen för att fortsätta jobba med friluftsprodukter som hon tycker är så roligt.  Hon beskriver det själv som en slump då hon inte ville vara arbetslös och hade kunskapen så därför blev det en friluftsbutik. I april 2016 har Fri Tid 10 års jubileum! Vandringsprofil - jessica Antonsson

Under 2015 har Jessica även utvecklat sin passion för kläder av ull och har det senaste året startat webbutiken ylle.net där de säljer ullkläder och marino underställ. Jessicas intresse för ull utvecklade sig under hennes resa i Australien. ” Då jobbade jag med att åka från gård till gård och hjälpt ett fårklipparlag och där växte min kärlek till ullen som material. Och det är ganska häftigt att ha jobbat med hela processen innan ullen ens åker till ett tvätterie och spinneri” – berättar Jessica för oss.
Som läget är idag klarar man sig knappt med en butik utan att komplettera med en webbshop. Vi ville bli duktiga på det vi säljer på webben och därför kom valet enkelt till mig då jag älskar ullkläder.

Namn: Jessica Antonsson

Utbildning inom friluftsliv: Självlärd med start som mullebarn och sen scout sen 8 års ålder

Friluftsmeriter: Mycket frisk luft

Senaste vandring/resa: Fjällräven classic 2014

Största vandringsminne: Norges Galdhöpiggen och glacier vandring i norge

Varför vandrar du? Se och höra naturen, låta hjärnan koppla av.

Vad har du i topplocket? Energi (godis), kniv, förstaförband

Vad brukar din packning väga? 10-20kg

Ditt bästa tips för packningen? Så lätt så möjligt utan att inte ta med det lilla extra att äta. Annars är är mitt absolut bästa tips att bara ha yllekläder så kan du halvera hur mycket kläder du behöver ha med.Vandringsprofil Vandringsguiden.se - Jessica Antonsson

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? – Öppen eld alla gånger (utom på fjällen)
Kängor eller stövlar? – KÄNGOR!!
Fjäll eller skog? – Båda
Tält eller vindskydd? – Vindskydd alla gånger (utom på fjällen)
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? – Dun (vikt och volym)

Så varför tycker då Jessica ull är så fantastiskt? Så här berättar hon själv:
Funktionen som finns i ull är helt fantastisk. För de som inte har testat en skön merinoull tröja närmst kroppen har missat något. 
Mjukt och skönt, varmt när det är kallt och svalt när det är varmt, därför passar det lika bra på sommarsemestern som på vintersemestern. Vill man träna mycket eller vandra med lite kläder är valet också naturligt. Ull tar inte upp kroppslukten och du kan ha samma tröja en vecka, vädra den när det börjar lukta så är den som nytvättad. 
 [su_divider top=”no”]
Vandringsguiden - Ylle.net
Är du sugen på att köpa något i ull och vill testa jessicas butik så ger Jessica alla läsare på vandringsguiden rabatt på nästa köp på ylle.net. Använd rabattkoden vandringsguiden (giltig till 2016-01-30)
 [su_divider top=”no”]