Under 2019 kommer vi ha ett riktigt härlig gäng med gästbloggare här på Vandringsguiden. Vi har valt att ta in gästbloggare just för att visa på bredden och visa att vandring är för alla. Vi är många som älskar att vandra och vi gör det av olika anledningar.

I dag skall vi presentera Elin Skyttedal som älskar att klättra. En riktig äventyrare. Hon har varit första svenska kvinna på ett tekniskt berg i Nepal och hon älskar just att klättra. ”Vanlig vandring” gör hon mest för att nå klättringen…. :0)

Namn: Elin Skyttedal

Utbildning inom friluftsliv?: Jag har gjort GMU, samt en drös med klätterkurser. Bland annat glaciärkurs, alpinkurs samt klippklättringskurs. Är även utbildad inom HLR.

Friluftsmeriter:  Bestigit Kebnekaise, Kilimanjaro, Elbrus, Mt Blanc och nu senast vart jag första svenska kvinna på ett tekniskt berg i Nepal, Cholatse 6440m.

Senaste vandring/resa: Nepal, vandring från Namche Bazaar in till Cholatse basecamp

Största vandringsminne: Mitt bästa vandringsminne är från när jag reste till Norge för att vandra och utgångspunkten var Geiranger. Här bjöds det på riktigt kul och exponerad vandring ibland tom scrambling (när man måste använda sig av händerna för att ta sig upp). Älskade platsen och numera är Norge ett land jag besöker ganska frekvent.

Varför vandrar du? I dagsläget vandrar jag egentligen mest för att ta mig till olika klättringar men jag uppskattar det lika mycket som förr då jag åkte på rena vandringsresor. Jag älskar att vandra och få uppleva och se vad som väntar runt nästa hörn. 

Vad har du i topplocket? Snacks, pannlampa och första hjälpen utrustning. 

Vad brukar din packning väga? Jag väger väldigt sällan min ryggsäck men packar väldigt lätt om jag endast ska ut över dagen. 

Ditt bästa tips för packningen? Skriv upp saker du inte använde under turen och reflektera över om du verkligen behöver detta under nästa tur. Många packar alldeles för tungt. Se till att köpa lätta (UL) saker.

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? Stormkök
Kängor eller skor? Skor
Fjäll eller skog? Fjäll
Tält eller vindskydd? Tält
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? Dun