vandringsleder i uppland

Vandringsleder i Uppland

Här hittar du info om vandringsleder i Uppland.

Upplandsleden

Upplandsleden erbjuder totalt 40 mil vandringsled som är uppdelad i tre delar.
Den längsta delen går mellan Knivsta, söder om Uppsala, till sydväst om Skutskär söder om Gävle där vandringen kan fortsätta in på Gästrikeleden. Denna delen är ca 25 mil lång.
Den andra delen är den så kallade Västerleden går från Siggeforasjön, via Enköping till Härjarö vid Mälaren och är 11 mil lång. Mellanleden börjar vid Bålsta tågstation och går ut på Skohalvön är ca 3 mil. Totalt är leden uppdelad i 31 etapper. Du hittar bra info om de olika etapperna på Upplandsstiftelsens hemsida.

Det finns flera vindskydd längs hela ledens sträckning. Finns massa härlig vandring att göra längs denna led.

Du hittar bra info på Upplandsstiftelsens hemsida om Upplandsleden. Där hittar du bra info om varje etapp och en överskådlig karta på var etappen sträcker sig. Det finns även en app att ladda ner både för iPhone och Android.

Bok om vandring på Upplandsleden

Karta över vandring runt Uppsala och delar av östra Upplandsleden

Karta över vandring på västra Upplandsleden

Roslagsleden

Roslagsleden går mellan Danderyd till Grisslehamn genom 6 kommuner och är totalt 19 mil lång. Leden är markerad med orangea markeringar. Leden är en del av Europleden E6.  Roslagsleden - Vandringsleder i UpplandLeden är uppdelad i 11 etapper.

Läs mer om de olika etapperna och leden på Roslagsledens hemsida.

Linnestigarna

Runt om Uppsala finns det ett antal kortare leder/stigar som kallas Linnestigarna då Carl von Linné använde dessa och vandrade med sina elever. Vissa av lederna är markerade med blåa stolpar. Dessa leder passar sig bra för dagsetapper. Vissa av lederna är gjorda för skattjakt. Läs mer om detta på hemsidan och hitta den stig som passar dig att börja med.

Läs mer om Linnestigarna på Linnestigarnas hemsida

Blå leden

Blå leden är en vandringsled i Uppland som går mellan Vaxholm och Domarudden. Leden är 3,5 mil lång och uppdelad i 2 etapper. Leden ansluter vi en anslutningsled till Roslagsleden vid Löttinge i Täby om man vill göra en längre vandring.

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *