vandringsleder gästrikland

Vandringsleder i Gästrikland

Här kan du hitta vandringsleder i Gästrikland

Gästrikeleden

Gästrikeleden är 270km lång och det finns både anslutningsleder och rundvandringar. Ledmarkeringarna är orangea och utgörs både av ringar vandra gästrikeledenkring träd, stolpar samt pilar som anger vart leden går. Mer info går att hitta på kommunens hemsida om Gästrikeleden.   Eler på följande sida på naturkartan

De leder som ansluter till Gästrikeleden är Upplandsleden, Hälsingeleden, Folkareleden, Lenåsleden, Fäbodleden samt Björnspåret (Åmot).

Gävle kommun

Gävle kommun erbjuder ett antal kortare och längre vandrings- och promenadleder. T.ex. Esköstigen, Hemlingby naturstig, Limöns naturstig, Oslättsfors naturstig, Valls hage, Grinduga naturstig samt Helgonleden. För mer info se Gävle kommuns information.

Fäbodleden

Denna vandringsled går mellan Kungsfors och Högbo och är 28km lång. Vid sjön Vällingen finns en enkel raststuga. Fäbodleden ansluter till Gästrikeleden i Högbo. Vintertid finns det också ett preparerat och mycket populärt skidspår på Fäbodleden.

Helgonleden

Helgonleden mellan Uppsala och Trondheim. En del av St Olavsleden? Europeisk kulturväg sedan 2010. Arbetet med leden har pågått i etapper mellan 2002 och 2013. Nu under 2017-2019 pågår ett projekt för att skapa en digital karta och ett starkare kontaktnät.

Läs mer på Helgonledens sida.

Hälsans stig, Sandviken

Slingan i Sandviken är 7km lång och varje kilometer är utmärkt med skyltar. 0530-0830 samt 15-22 är slingan dessutom upplyst. Slingan följer kanalen in i Stadsparken, ”pensionärsstigen”, Högbovägen, Storgatan för att knytas ihop vid Dal-Britas damm. [Karta]

Lenåsleden

Lenåsleden binder samman Fäbodleden och Gästrikeleden från Finnäs Fäbodar utanför Järbo till Gästrikeleden vid Mårtens Klack mellan Medskogssjön och Brattfors. En enklare rastkoja finns längs leden och det finns ett vindskydd på Mårtens Klack.

Sandviken – Högbo

En vandrings- och cykelled från Sandvikens centrum till Högbo bruk. Går längs med kanalen och Jädraån.

Västerhällarna

En kortare variant på vandringslederna är 45 minuters vandring till Västerhällarna. Därifrån har du en fantastisk utsikt över Järbo, Vreten och höjder vid horisonten. Vägen är delvis elbelyst. Karta finns vid Järbo idrottsplats.

 

 

 

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

1 kommentar

  1. kim

    Helgonledens sida. fick jag att ägaren inte loggat in på 6 månader

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *