Sovsäckar

När det väl är dags för att krypa till kojs och vila ut efter en lång dags vandring är det skönt att ha en bra sovplats. Sovplatsen för en vandrare består ofta av någon typ av underlag och en sovsäck. Hur dessa ser ut varierar väldigt beroende på när på året man vandrar och hur man har sin lägerplats. Kraven varierar också mellan olika vandrare. Vilka krav har du och vilken bekvämlighet kräver du?

En dålig sovsäck som gör att man får ligga och frysa på nätterna och inte kunna sova ordentligt kan skrämma iväg många från att njuta av att vara ute och vandra. Se därför till att alltid ha en sovsäck som passar för det du ska ge dig ut på. Det kan vara väldigt svårt att veta vad man ska ha när man ger sig ut och skall köpa en sovsäck. Vad är det man skall köpa? Vad ska man tänka på? Läs mer här så hjälper vi dig på vägen. 

sovsäck

Det är stor skillnad på sovsäck och sovsäck

Idag kan man köpa en sovsäck från någon hundralapp upp till flera tusen kronor. Men vad är skillnaden? Hur skall man veta vad man behöver?

Ska du ge dig ut och vandra när det är varmt ute är kvalitén på sovsäcken inte jätteviktig. Men är det svalt eller kallt är det superviktigt att du vet vad din sovsäck tål. Det finns dock knep för att få ännu mer värme från sin sovsäck som kan vara bra att veta om din sovsäck inte riktigt håller måttet.

Så först och främst är det som oftast viktigt att först fundera ut på vad ska jag använda sovsäcken till och vad du har för krav. Ska sovsäcken mest användas inomhus och på sommaren eller skall du ge dig ut på äventyr och sova ute och i tält även när det är lite svalare? Du känner även dig själv bäst när det gäller hur frusen du är för där kan det även variera väldigt från person till person. När vi är ute och vandrar på våren kan jag lugnt sova i min varma dunsäck medan min man som har en likadan tycker den är alldeles för varm.

Läs våra inlägg om Sovsäckar

komforttemperatur sovsäck
skötselguide sovsäck
köpguide sovsäck
dunsäck eller syntetsäck

Sovsäckstillverkare

Det finns flera olika modeller och märken av sovsäckar.

Här är några av de märken som vi känner till:

Cocoon

Fjällräven

Haglöfs

Mammut

Marmot

Sea to summit

Urberg

Western Mountaineering

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *