Hej alla:)

Nu börjar det närma sig, 2 månader kvar:) Den 5e juli, tidigt på morgonen far vi, ååå vad jag längtar.

Träningen har gått bra, känner att jag blivit starkare i benen! Mina småkrämpor är omhändertagna, har köpt specialsulor till mina Lundhagskängor, kompressionssleeve till foten (hjälper mot de flesta hälproblem) och kompressionsstrumpor!

Igår var jag på Ortopedtekniken på lasarettet, hade fått remiss så kunde få bra och utprovade ortoser till ett bra pris.  Det blev ett ankelstöd, två knästöd, ett enklare till ena knät och ett mer avancerat till det andra. Dessutom ett ryggstöd, som var det skönaste. Det kommer ge min rygg ett riktigt bra stöd och en trygghet då jag bär så pass tungt. Det ska jag ha hela dagarna, inte bara när jag vandrar. Jag kan inte stå stilla mer än knappt 10 min förrän ryggen säger till, det är ganska jobbigt men ryggstödet ska hjälpa till lite med det. Tänkte åka upp till Stockholm och titta på mina söner när de ska springa marathon för första gången, kom på att det inte är så smart … om jag inte deltar själv ….. hahaha (kommer aldrig ske)

Förra året i augusti när 1 år hade gått sen ryggskadan, ansökte jag till försäkringsbolaget om kvarstående besvär! Fick svar förra månaden, utredningen brukar ta tid. De anser att min ryggskada inkl coccogodynin (=svanskoteskadan som uppkom i samband) ger 5% medicinsk invaliditet, så fick en liten slant.

Många inköp!

Har investerat i en diskmaskin och diverse produkter som underlättar min vardag i hushållet, även ett par Scholl Biomehanics skor (motverkar pronation mm).

Men men….. det absolut roligaste med pengarna var investeringen i lite mer ”fjällgrejer” (titaniumkastrull-set, underkläder i bambu (skönaste), kompass, pannlampa etc) + en helt onödig men sötaste travelmuggen med söta katter på och där frakten blev dyrare än muggen (avd. hoppsan) och och…

…en RYGGSÄCK!!! Jag är lycklig som ett barn på julafton, den är sååå snygg (mörkröd förstås). Men viktigaste, otroligt skön!!! Det blev en ”Osprey Ariel AG 65 Women’s ”  med flera finesser, bla att höftbälte och sele formar sig efter kroppens värme. Fler inställningar som gör att den sitter jätteskönt! AG betyder Anti Gravity, Ospreys nya bärsystem, så den upplevs inte så tung som den kanske är. Anpassad för kvinnor.

Testvandring!!

Är nästan klar med packlistan till fjällen, väger o packar o testar!

Idag är ryggan fullpackad för på fredag ska jag, Karin och hunden Signe ut och testa mig och produkterna. Vi ska gå på Sörmlandsleden, sträcka 18 Finnsjön-Ånhammar, (Åkers styckebruk, nära Strängnäs) men vi ska gå tvärtom!

Vi startar vid Ånhammar, går 11 km förbi Dammstugan med sin fullt utrustade kvarn, genom Putbergens naturreservat med fin gammelskog, passerar 4 sjöar, ”Bot-tallen” som enligt gammal folktro kunde bota den sjuke som kröp mellan tallens rotben. Självklart ska jag krypa igenom den, vem vet kanske ett mirakel inträffar! 😉

Fram emot kvällen ska vi komma fram till Sörmlandsledens skärmskydd vid Finnsjön, där ska vi tälta en natt! Det ska bli riktigt roligt, 22 km på 2 dagar ska det bli förhoppningsvis. Nackdelen är att vi måste släpa med allt vatten, lite tar vi från sjön som vi ska koka och ev. använda Karins vattenrenare.

Vägde min ryggsäck nu o den väger 11,3 kg utan vatten. Strävar efter att vara under 13 kilo, även i fjällen och där behöver vi ju inte släpa något vatten! Finare och godare vatten än i jokkarna finns inte.

Kosten!!

Nu ska jag torka lite äpplen, morötter och paprika. Köttfärsen är redan klar och nerpackad, den och kyckling torkade jag förra veckan (första gången, blev riktigt bra). Köttfärsen och grönsakerna blötlägger jag en stund i hett vatten för att koka upp det o blanda i mjölkpulver, till det ska jag ha snabbris. Övrig mat och frukost jag har packat är te (förstås), 2 nudelkoppar, 2 varma koppen frukt, torkade äpplen, blåbärssoppepulver, knäckebröd med lite räkost i tub, några skorpor, dessutom lite godisbilar som min lyxpryl. 🙂

Som energi ska jag ha en drickyougurt med mig under vandringen! Kan tyvärr inte äta det planerade jägarmixet, då min mage inte är i topptrim. Ska på Gastroskopi imorgon o se om de hittar ngt. Så vet inte vad jag ska ha för energitillskott på fjällvandringen, kom gärna med förslag! De torkade äpplena måste jag blöta upp så det blir lite bökigt.

Det rer sig, som jag brukar säga!

Hörs snart igen

Kram Siw

Senaste inköp:

Min ryggsäck som får 5 tummar upp innan vandringen, får se vad det blir efter.

????????????????????

Dagens fundering: När ska SMHI bestämma hur vädret blir på helgens vandring? ????