Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under ca 4 månader. De har sedan alla fått svara på samma frågor och vi har valt att publicera svaren inklusive frågorna då detta gör det enklare för dig som läsare att jämföra de olika plaggen och märkena. Vi har under denna testperiod låtit två vuxna testa skalkläder från Tuxer. Här kan du ta del av vårt test av skalkläder för dam från Tuxer 2019.

Vilket märke testar ni? Tuxer
Vilken storlek? Och vilken storlek har du vanligtvis i kläder? Hur upplever du storleken?
XL och jag har vanligen XL, men hade här behövt XXL. Både jacka och byxor känns relativt trånga och korta i armar och ben.

Hur har ni tyckt att passformen varit? (Rörelsemöjlighet, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?) Jag tycker som sagt att Tuxer är relativt små i storleken och korta i armar och ben. Ärmarna är förbjöjda och sitter bra.

Färg? Blekt? Fin i färgen och opåverkad efter två månaders intensiv användning.

Är testkläderna begagnade eller nya? Nya
Har ni tvättat testkläderna? Har ni återimpregnerat de någon gång? Nej, och de känns välimpregnerade och tvätt behövs ej

Slitna partier? Slitna/trasiga/hela fothällor? Kläderna är oslitna förutom att jackan har spruckit i fodret i ryggen. Beror troligen på att jackan är något trång.

test av skalkläder för dam från turer 2019

Har du blivit blöt igenom någon gång? Nej,
Om nej: berätta om hur det använts i blött väderlag. Jag har endast varit ute i regn kortare stunder och inte till fullo testat dess kapacitet i ihållande regn eller suttit med kläder i vått gräs etc.

Har du haft andra skalkläder parallellt? Nej
Om ja: berätta gärna om varför och vilket barnet själv helst har valt.
Om nej: har det varit tillräckligt med detta som enda?
Ja, det är en snygg skaljacka. Den Svartblå färgen är så diskret så den fungerar även till vardags till/från jobb etc. Även snyggt med den neonrosa insidan i foder på jacka och luva.

Hur är fickorna? Fickornas placering? Bra fickor. Jag
gillar att det finns två fickor på insidan av jackan så man kan skydda värdesaker om man är ute i ihållande regn.

Hur ser ärmsluten ut? Kardborre? Resår? Slitet? Missfärgat? Opåverkade ärmslut, trots att jag kör rullstol och brukar slita rätt bra på just ärmsluten.

Hur ser bensluten ut? Snölås? Kardborre? Knappar? Resår? Fothällor? Opåverkade, men har bara använt byxorna ett fåtal gånger då det regnat få gånger under testperioden.

Hur sitter luvan? Sitter den kvar vid rörelse? Hur är den fäst på jackan? Hur går den att justera (ex. framåt/bakåt? Snörning runt luvan? Stängning framtill?). Luvan är fäst med tryckknappar och
kardborreband. Den går att justera framåt/bakåt med kardborreband samt snörning runt ansiktet. Jag har dock inte upplevt att detta behövs utan tycker att luvan sitter bra som den är.

Total upplevelse och spontana kommentarer?
Jag gillar kläderna, men hade behövt dem en storlek större och framför allt längre. Som 1,82 cm lång kvinna är detta inte helt ovanligt, men jag skulle helt klart rekommendera Tuxer till en kvinna av det kortare släktet, gillar färgkombinationen och kläderna i övrigt. Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket? Med undantag av det spruckna fodret i jackan och att jag är aningen för stor för dessa kläder så har jag inget att anmärka på skicket.

Vi på vandringsguiden.se tackar för Noras medverkan i vårt test av Tuxers skalkläder för dam 2019! Vill du läsa mer om skal och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager på lagerprincipen.