När nu sportloven är här har vi passat på att göra ett litet minitest av termosar där vi jämförde Thermos och Primus, två vanliga termosmärken av de lite dyrare sorterna.

Thermos Light and Compact 0,5L – BÄST I TEST!

Vikt: 540g

Volym: 0,5L (men finns även i 0,3L , 0,75L samt 1,0L)

Värmeisoleringsförmåga: Start med 100°C. Efter 2h hade vattnet en temperatur på 89°C, efter 8h 75°C, efter 13h 68°C och efter ett dygn hade termos bäst i testvattnet en temperatur på 55°C. Testet genomfördes i rumstemperatur.

Läckage: Håller tätt! Har aldrig varit med om att denna termos läcker!

Personligt omdöme: Den bästa termos jag haft! Håller tätt i alla lägen, otroligt stöttålig och min upplevelse är att den håller värmen bättre än alla andra termosar även då yttertemperaturen är kall. Ett riktigt bra val! Thermos termos BÄST I TEST!

Pris: 269kr hos Outnorth.

Primus 0,5L

Vikt: 506g

Volym: 0,5L (men finns även i 0,25L , 0,75L samt 1,0L)

Värmeisoleringsförmåga: Start med 100°C. Efter 2h hade vattnet en temperatur på 89°C, efter 8h 74°C, efter 13h 65°C och efter ett dygn hade vattnet en temperatur på 51°C. Testet genomfördes i rumstemperatur.

Läckage: Har en tendens till att läcka, åtminstone om man använder  hällpipskorken. Dock medföljer även en kork som skruvas i och ur för att hälla och denna håller tätt. test termos

Personligt omdöme: En ganska bra termos. Ett stort minus för att den läcker med hällpipskorken. Känslan är dessutom att den inte håller värmen över natten vid utomhusbruk. Ett plus är att dessa termosar finns i många roliga färger!

Pris: 185kr hos Outnorth.

Läs mer

Läs även testfaktas test av termosar.