Till helgen (10-12 mars) är det dags för Vildmarksmässan i Stockholm. Mässan är på Stockholmsmässan. Vi har varit på plats på mässan i flera år och det finns alltid mycket att bli inspirerad av. Innehållet på mässan varierar från år till år. Men en del punkter är ungefär samma. Som sig bör på en mässa finns det massa spännande montrar att besöka. Men på Vildmarksmässan  finns det även ett gediget program med föreläsningar som är intressant att lyssna på. Föreläsningar är framförallt bra som inspiration men även för att lära sig ett och annat. På mässan erbjuds även utbildningar och programpunkter som man måste anmäla sig till separat. Det är ex det de kallar Camp Vildmark som grundläggande utbildningar inom olika områden. Vi har inte själv testat dessa utbildningar så vet inte kvalitén och nivån på dem. Vi har kolla igenom programmet och är är våra tips på saker som vi tycker verkar intressanta.

Våra tips på intressanta föredrag på Vildmarksmässan 2017

De flesta av föreläsningarna går en gång per dag alla dagarna på mässan. Har därför inte skrivit ut tider utan kolla programmet den dagen du skall vara på mässan.

Några av Europas bästa vandringsdestinationer. – Wi Resor som själv säljer resor gör reklam för en del av deras destinationer. Tror det kan vara en bra inspiration till vart man kan åka  och vandra. behöver ju inte åka just med dem.  (föredraget hålls alla dagarna)

Naked&Afraid – 3 veckor i vildmarken – Som första svensk var Nicklas Lautakoski med i Discovery Channels överlevnadsserie ”Naked&Afraid”. Utmaningen var att i tre veckors tid, NAKEN, med en helt okänd person av motsatt kön vid sin sida – överleva i den australienska outbacken.

Vandra på Island – Vandra på island står på min Bucket list. Så detta skulle jag gärna lyssna på. Presentationen görs av Dísa Jóhannsdóttir från Grönlandsresor.

Everest Basecamp & Inkaleden – Inspiration med Swett – Föreläsning som hålls av researrangören Swett kommer du inspireras till att åka på äventyr! Bilder&filmer visas från Nepal och Peru och du kan räkna med en inspirationskick

Fjällens Flora – Du som är nyfiken på levnadsvillkoren för fjällets vackra växter får lära dig mer om hur de anpassar sig till växtmiljöerna i den skandinaviska fjällkedjan på olika alpina nivåer.

Kilimanjaro och Kebnekaise – Inspiration med Swett – Kilimanjaro, Afrikas högsta berg och Kebnekaise, Sveriges högsta berg – två berg som finns på ”bucketlist” hos många människor. En hur gör man för att nå dit och hur förbereder man sig på bästa sätt för att kunna nå toppen?

9 fördomar du kan skita i – Föredraget som hålls av kolleganfrån Vandringsbloggen handlar om hur hon kom in på vandring, vad det betyder för mig och 9 fördomar om vandring jag mött på leden.’

Up for a Challenge? – Inspireras av Skandinaviens äldsta och mest populära multisporttävling!  Multisportaren Scott Cole kommer prata om Åre Extreme Challenge

Se hela programmet på Vildmarksmässans hemsida

Trött i fötterna? – kom och snacka med oss

Är du trött i fötterna eller behöver en paus från att gå runt på mässan är du alltid välkommen till monter B04:10. Där finns vi (Emma och Jenny).Vi är där i huvudsak inte som Vandringsguiden utan med Aktivus AB som säljer friluftsstolar. Så hos finns det möjlighet att slå sig ner och hänga lite. Kanske prata lite vandring. Hoppas vi ses!