För att inspirera ännu fler låter vi då och då våra läsare gästblogga och dela med sig av sina äventyr här på Vandringsguiden.se. Antingen bloggar de löpande eller så berättar de om ett specifikt vandringsäventyr. Vi tycker det är kul att följa och hoppas fler vill dela med sig av sina härliga vandringsberättelser…

Från Skåne till Vätterns norra strand

I sommar och den kommande tiden kommer vi få följa med Sebastian på hans vandring. Sebastians stora plan är att vandra från Örkeljunga i Skåne till Vätterns norra strand eller en vandring på många mil. Han är dock väldigt öppen med att det viktiga är inte det fysiska målet utan resan. Sebastian säger själv att han älskar att vandra och vara ute i skogen och naturen. Gör som vi och följ med på Sebastians resa. Vi hejar på honom och hoppas han får ett riktigt härligt äventyr och hoppas ändå lite på att han når hela vägen till Närke. Passa även på att bli inspirerad av att planera en lite längre vandring. Var skulle du vilja vandra?

sebaatian malmros

Uppdaterar oss löpande längs med vägen

Sebastian kommer blogga löpande under sin vandring. När han får möjlighet och tekniken tillåter. Nu har vi fått första uppdateringen som beskriver hans första dagar längs med vandringsleder i Skåne.

Så här skriver Sebastian efter sina första dagar:

Hej alla skogsglada människor!

Jag har äntligen fått en längre tids ledighet från jobbet och då tänkte jag ut och vandra. Hur långt? Det får vi se hur mycket knäna klarar. Om ni vill följa mig står det nedan vad jag gjort de senaste dagarna.
Den 4/6 började min resa med att jag anlände till Örkelljunga. Lastade av mina saker på campingen för att sedan tillbringa dagen med att vandra runt Hjälmsjön, vilken vacker sjö.

Dag 2. Började vandra från campingen till Lärkesholm. Jättebra skogsvandring förutom att det var jättevarmt. Träffade en tysk man runt min ålder som hade vandrat från Ängelholm och skulle till Sölvesborg, det visade sig senare att vi hade samma destination för dagen.
Vilken otroligt vacker sjö Lärkesjön är!! Vindskyddet som ligger längst Skåneleden (SL) ligger precis vid en sjö, helt underbart!

Dag 3. Var jag tvungen att spendera vid denna underbara sjö, bara sitta och andas in naturen samt lyssna på lövens dans med vinden.

Dag 4. Började vandringen från Lärkesholm till Bjärabygget. Fin vandring som var rätt så tung. Kuvad terräng och väldigt varmt! Kommer fram till vindskyddet som ligger helt strålande, det ligger insprängt i skogen.

Dag 5. Denna dagen började med att jag fick besök av två av mina vänner samt deras barn. Det var tydligen fler som vandrade längst SL för ett tu tre så kom det en grupp som hette coast2coast, de skulle gå från Sölvesborg till Båstad. Min vän som hade färskt vatten, kaffe samt whiskey blev snabbt dubbad till trail angel. Resten av dagen njöts vid detta skogsvindskydd med god mat och gott sällskap.

Dag 6. Sade hej då till mina vänner på morgonkvisten för att börja min vandring från Bjärabygget mot Koarp. Vandringen var likt tidigare stundtals svår terräng, mycket skog nära inpå (vilket jag tycker om), lång och varm.
Underbart vindskydd i Koarp också. Två stycken vindskydd som låg ut med en mindre väg. Stannade en extra dag även här.

Dag 7. Njöt av den rinnande vattenkranen i Koarp.

Dag 8. Vandringen började i Koarp och jag vandrade och vandrade. Plötsligt så korsades Hallandsleden (HL) och SL, härligt att vara på väg tänkte jag. Jag vet inte med er men ibland så kan jag vandra iväg även i mina tankar och lite missa det runt mig, så var även fallet här. Då jag är väldigt vän att vandra SL så gjorde jag det även när den korsades med HL och detta märkte jag när jag hade gått en långt bit. Med hjälp av GPS så hittade jag ut genom skogen (följde ett gammal SL-spår som ingen hade vandrat genom på väldigt länge). Och efter detta pratade jag med en vän som jobbade i närheten så han hämtade upp mig och körde mig till Våxtorp där jag efter det gick till Våxtorps naturcamping. Har stannat här i någon dag och beundrat denna lilla, lilla camping. I skrivande stund sitter jag med mina bara fötter i gräset och njuter av vinden mot mitt bara ansikte, solstrålarna mot armen, tar ett djuuuuupt andetag…

Vi får se var detta tar vägen/Sebastian