Allra allra bäst av kaffe på tur är riktigt klassiskt bryggkaffe. Åtminstone om du frågar mig! Och äntligen har jag hittat en smidig lösning för det! Vi ville testa ett kaffefilter som skulle kunna vara lätt att ta med sig ut på vandringen för att koka riktigt kokkaffe ute. Vi hittade Sea to Summits X-brew och kände att den måste vi testa. Och nu är det gjort!

Tratt och filter i ett paket

Sea to summit har en ihopfällbar melittatratt med inbyggt filter! För den som vill optimera disken så rekommenderas dock att använda filter (filter av den mindre sorten passar bäst!) i den. Kaffet har annars en tendens till att fastna lite i kanterna, vilket kan vara lite bökigt att få rent utan rinnande vatten i kranen hemma.

Tar liten plats att ta med

”Ett hopvikbart kaffefilter som du kan ta med dig överallt! Oavsett om du inte gillar kaffet på jobbet eller vill ha ditt eget finkaffe ute på fjället kan du nu få en kopp med rykande hett kaffe. Filtret kan vikas ihop och packas ihop till endast 20 mm.” Så beskriver Addnature detta kaffefilter i sin webbutik och jag kan bara hålla med. Det är ett sjukt smidigt kaffefilter! Litet nog att få plats i stormköket, stabilt nog att brygga både i en större kaffetermos eller termosmugg men också direkt ner i en mugg.

Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper är melittatratt och filter i ett men som vi skriver ovan rekommenderar vi att använda ett filter inuti för att göra diskningen enklare. Denna Coffee Dripper har ett avtagbart filter i botten som tas loss när en ska rengöra filtret och som sedan trycks tillbaka i silikonen (OBS! Tryck ej mitt på filtret, då böjs det!).

Lite pilligt i början

Jag ska ärligt säga att det var lite fippligt och svårt att få dit filtret i silikonfästet första gången men redan efter en användning var det väldigt mycket enklare. Så kanske kan det hjälpa att innan användning hälla kokande vatten över filtret en gång hemma för att liksom mjuka upp silikonen?

koka kaffe på vandringen
Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper

Nu när jag haft med Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper ut på senaste äventyren har kaffebryggandet varit precis som hemma. Kaffe i filtret och kokande vatten över. Låt vattnet sjunka genom kaffet och direkt ner din frukostmugg. Eller så fyller du kaffetermosen och är redo för en heldag på vandring.

Hittat en ny favorit

Det här filtret blev direkt en favorit hos oss och jag är helt övertygad om att det kommer bli mindre pulverkaffe på våra kommande vandringar och äventyr! Äntligen har jag hittat ett smidigt sätt att dricka gott kaffe och ett enkelt sätt att koka kaffe på vandringen!

Köp Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper hos Addnature.seK

Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper
Sea to Summit X-Brew Coffee Dripper