Vi på Vandringsguiden.se är just nu väldigt stolta över att få presentera en helt unik bloggserie! Vi får live (i den utsträckning det nu blir live med mobiltäckningsfria områden i den svenska fjällmiljön!) följa Johan Lindblad och Jonas van Riemsdijk på deras stora vandring! De vandrar just nu hela Kungsleden i ett sträck, på endast 14 dagar!! Vi önskar dem ett stort lycka till och njuter av att få följa med på deras stora äventyr! 

Då stora delar av svenska fjällen fortfarande är områden utan mobiltäckning får uppdateringarna komma när möjlighet ges. Och då Johan och Jonas har väldigt begränsad möjlighet att ladda sina mobiltelefoner sker bloggandet på väldigt grundläggande nivå! De skriver dagbok med papper och penna, fotar av pappret och mailar till oss tillsammans med några bilder. Jag (Emma) skriver sedan rent deras dagboksanteckningar och publicerar här! 🙂 

Dag 7, 1 september

Efter en varm och svettig natt påbörjade vi vandringen upp mot kalfjället genom en brandgul och vacker björkskog. Efter en kort paus vid STF:s obemannade stuga vid Tsielekjåkk som mer liknande en nödbivack än en stuga fortsatte vi vår vandring upp mot kalfjället.

På vägen upp fick vi se ett flertal grupper med renar på nära håll. Leden gick förbi foten av Goabddábakte där vi hade en milsvid utsikt över fjällandskapet. Därefter började en lång och seg nedförsbacke som kändes i knäna.

Vi passerade några myrar på vägen söderut och kom till slut fram till Piteälven. Därifrån fortsatte ett par blöta kilometer genom myr- och skogslandskap innan vi till slut hittade en okej tältplats. På grund av mygg intogs kvällens middag i tältet och vi firade sedan att första veckans vandring är avklarad med att äta frystorkad glass från NASA (Tack Anna!).

Dagens brandinfo:

  1. Normalbrand
  2. Förpuffning
  3. Fy fan vad det brinner i

(Redaktionen kan ju inte annat än undra om de där rutinerade fjällherrarna har haft lite problem med sitt bensinkök under veckan som gått…. 😉 ) 

/Johan och Jonas 

Bild 1 – Bild från spång i morgonljuset

Bild 2 – Renar som sent omsider flyttar sig från stigen

Bild 3 – Nyss utförd uppförsklättring

Bild 4 – Pite älv

Bild 5 – Dags för glass!